Peticions al Govern de no utilitzar herbicides cancerígens
• El glifosat, un herbicida que l'organització mundial de la salut (OMS) va classificar com a “possible cancerigen humà” • La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública estan recomanant als Ajuntaments que es deixe de gastar aquest producte • Així mateix, Segons informa la Carrasca, en Alcoi s’utilitzen diversos insecticides que són causants de la mortalitat massiva de les abelles
L’Ajuntament d’Alcoi utilitza glifosat, un herbicida que l’organització mundial de la salut (OMS) va classificar com a “possible cancerigen humà”. I ho fa en les poblacions de prop del riu amb el perill de contaminació que això suposa per a l’aigua, comenta Compromís. Però el més preocupant és, segons el Grup Municipal, el seu ús en parcs i jardins públics.
En aquest sentit, la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció, amb el suport de l’Associació al Servici de la Pol·linització Forestal, han presentat una moció al ple de l’Ajuntament d’Alcoi demanant “que en els espais públics municipals -zones verdes i enjardinades, espais lliures, etc.-, es prohibisca l’herbicida glifosat i altres pesticides tòxics”.
Per la seua part, des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública estan recomanant als Ajuntaments que es deixe de gastar aquest producte (comercialitzat per exemple amb el nom de Rund’up de la multinacional Montsanto) per ser molt contaminant, en especial de l’aigua. Aproximadament 200 municipis han aprovat ja mocions en aquesta línia.
diversos insecticides (imidacloprid, tiametoxan, clotianidina, fipronil, clorpirifós, cipermetrina i deltametrín) que són causants de la mortalitat massiva de les abelles i altres pol·linitzadors silvestres.
Així mateix, Segons informa la Carrasca, en Alcoi s’utilitzen diversos insecticides (imidacloprid, tiametoxan, clotianidina, fipronil, clorpirifós, cipermetrina i deltametrín) que són causants de la mortalitat massiva de les abelles i altres pol·linitzadors silvestres. Es considera que alguns d’aquestos fitosanitaris són disruptors endocrins, és a dir, que tenen la capacitat d’alterar el sistema hormonal.
En la moció presentada per la Carrasca es demana que “s’inicien els treballs necessaris per a la transició cap a una jardineria ecològica”. En la mateixa lína, des de Compromís proposen “actualitzar els protocols als nous coneixements científics” i apostar “per una jardineria respectuosa i ecològica”.
Comenta i participa-hi