foradia subscriutegrat

Les obres del CEIP Romeral d’Alcoi començaran en gener

Les obres, amb una duració prevista de 8 mesos, consistiran en el canvi de la caldera, la creació d’una sala de professors i en el cobriment d’una part de la pista exterior

Les obres per a remodelar el CEIP Romeral, dins del Pla Edificant, ja estan adjudicades tant en el que respecta a l’obra com a la direcció dels treballs. En la reunió, on estava present el regidor d’educació, Alberto Belda, el director de l’obra, tècnics de l’Ajuntament, la direcció del centre educatiu i l’empresa adjudicatària, s’ha acordat com realitzar totes les tasques sense que aquestes interferisquen en l’activitat docent.

En la trobada també s’ha decidit que les obres al centre començaran al mes de gener amb una duració prevista de 8 mesos. Els treballs han sigut adjudicats finalment per 289.159,75 euros , IVA inclòs, a l’empresa Construcciones y Excavaciones Miguel Martínez S.L i la direcció de l’obra i coordinació de la seguretat, per 7.502 euros, IVA inclòs a José Jornet Arquitectos, SL.

Entre les millores projectades es troba la creació d’una aula de professors que comptarà amb tres parts: una sala de reunions, una zona d’office-menjador, i una sala de presentacions amb escenari i lavabo. També es procedirà a cobrir una part de la pista exterior, ja que per l’edificabilitat de l’edifici no es pot cobrir en la seua totalitat, no obstant, es deixarà tot preparat per a poder cobrir-la en un futur. De moment, aquesta teulada permetrà a la comunitat educativa protegir-se de la pluja. I per últim, també es realitzarà el canvi de la caldera de gasoil a gas, el que suposarà una millora en l’eficiència energètica i en la reducció del consum. Les calderes no es canviaran fins al mes de maig, esperant així a què el temps millore per a assegurar que no hi haja problemes de calefacció al centre durant els mesos de més fred.

El regidor d’Educació, Alberto Belda, destaca la reunió: “Des del primer moment, amb el Pla Edificant estem treballant de la mà dels centres educatius, consensuant tant les seues necessitats com la manera de realitzar-les perquè malgrat que fer obres sempre molesta, aquests inconvenients no suposen un perjudici per a la comunitat educativa. Estem segurs que aquestes millores seran positives per al dia a dia de totes les persones que formen part del CEIP El Romeral, aconseguint l’objectiu del pla Edificant que és posar al dia les infraestructures dels centres educatius públics valencians“.

El Pla Edificant ha millorat ja el CEIP Miguel Hernández i, a banda del Romeral, dos centres educatius més: Sant Vicent i Horta Major tenen ja adjudicades les seues obres i ja s’han produït les reunions de coordinació per tancar l’inici de les obres. Els altres centres que tindran millores són l’Escola d’Idiomes i el CPEE Tomàs Llàcer, tots dos ja estan immersos en el procés d’adjudicació. Per últim, l’IES Andreu Sempere també es troba en el procés de licitació de la redacció del seu projecte. Per últim, Les millores per als centres IES Cotes Baixes i IES Pare Vitòria que van ser els últims en presentar la seua memòria valorada estan a l’espera de l’aprovació per part de la Conselleria per poder iniciar tot el procés administratiu.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *