foradia subscriutegrat

Associacions sensibilitzen sobre el risc de contaminació del Molinar

Membres de Salvem l'Aqüífer del Molinar i Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d'Alcoi van participar en el IX Congrés Ibèric de Gestió i Planificació de l'Aigua • Es va exposar el problema de la vulnerabilitat extrema del conegut com a aqüífer del Molinar • Evitar que els interessos especulatius s'anteposen al dret a l'aigua com a patrimoni comú del poble

aquifermolinar

Membres de Salvem l’Aqüífer del Molinar i Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi van participar en el IX Congrés Ibèric de Gestió i Planificació de l’Aigua de la Universitat de València. Allí van exposar el potencial problema de l’Aqüífer del Molinar d’Alcoi.

El lema d’aquest IX Congrés, que ha reunit experts en l’ús de l’aigua, és Aigua, ciutat i salut dels ecosistemes: integrar perspectives, proposar solucions. I un dels objectius és analitzar l’exercici del dret humà a l’aigua, que es concreta en l’abastiment a poblacions en condicions d’assequibilitat, qualitat i garantia.

En l’exposició presentada per les associacions alcoianes es va exposar el problema de la vulnerabilitat extrema del conegut com a aqüífer del Molinar -principal i insubstituïble font d’aigua potable de la ciutat d’Alcoi- i de l’amenaça que el pla urbanístic de La Española a la partida de la Canal representa per a la seua preservació.

Després de descriure els estudis realitzats per a la delimitació del perímetre de protecció dels pous del Molinar, es va explicar com la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i el Govern valencià han passat per alt els límits que establien eixos estudis, obviant l’aplicació del principi de precaució.

Per acabar, es va fer un repàs a les accions legals i de mobilització social per evitar que els interessos especulatius s’anteposen al dret a l’aigua com a patrimoni comú del poble.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *