foradia pressupartialcoi

Millores i novetats als pressupostos participatius 2017

A finals de setembre s’iniciara la campanya dels pressupostos participatius • Enguany s’ha millorat el criteri d’execució • Ha augmentat el pressupost un 20% • Arribaran els pressupostos participatius als centres escolars.

espais per animalets

A finals de setembre s’iniciarà la campanya per a decidir per votació els projectes que es portaran endavant amb la partida de 400.000 euros dels pressupostos participatius.

El termini per aportar idees, iniciatives i projectes serà a principis d’octubre i es podrà realitzar online, a l’assemblea i a través d’urnes a diferents llocs.

A final d’octubre es realitzarà l’estudi tècnic de les iniciatives, intentant que les propostes siguen viables i estiguen ben quantificades, és a dir, es puguen realitzar.

Les votacions de les iniciatives presentades es realitzaran la segona quinzena de Novembre. El vot per internet es complementarà amb el personal, que estarà als punts de màxima afluència de gent, on s’informarà i facilitarà el vot a tots els alcoians interessats majores de 16 anys.

Maria Baca, regidora de Participació explica que enguany s’ha millorat el criteri d’execució de les iniciatives perquè siguen realitzables i, a més, s’ha posat èmfasis en el fet que participe més gent en les iniciatives de millora de la ciutat, principalment el col·lectiu més jove.

Per altra banda, aquest any ha augmentat el pressupost destinat a aquests processos. En concret, s’ha augment un 20% per tal de fer arribar els pressupostos participatius als centres escolars. Així els xiquets i xiquetes tindran l’oportunitat d’aprendre la importància de la participació de la manera més pràctica.

En aquest sentit, els alumnes podran presentar les seues idees per a projectes de la ciutat i, els millors, s’executaran amb una partida pròpia de 20.000 euros.

Cal recordar que, al 2016, s’han fet realitat diferents accions votades en els pressupostos participatius de campanyes anteriors: Placeta les Eres, el pla d’accessibilitat o la solució per a l’espai per a concerts. També s’ha treballat per a fer realitat les accions votades al 2016: s’han millorat els parcs de Viaducte i Zona Nord (que s’ampliarà a Cantagallet); s’ha actuat a les voreres de l’Avinguda País Valencià per evitar els esllavissaments; i s’ha equipat i millorat el Racó de Sant Bonaventura. I abans de començar la campanya 2017 està previst també que es porte endavant el procediment pel local per al Centre Cívic de l’Eixample. Altres anys s’han dut a terme per exemple la creació d’espais als parcs municipals per a gossos.

Font: Redacció./


pressupartialcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *