foradia subscriutegrat

Gran participació a l’Encontre d’Ensenyants de l’Alcoià-Comtat

• VIIIa edició de l'Encontre d'Ensenyants de l'Alcoià-Comtat amb 120 inscrits, entre mestres, professors i bibliotecaris, tots assistens a les jornades • Reforçar l'oferta formativa per al professorat, molt deteriorada des del tancament del Centre de Formació del Professorat d'Alcoi fa uns anys, per l'anterior conselleria

encontre-ensenyant-muro

Es va celebrar a Muro, la VIIIa edició de l’Encontre d’Ensenyants de l’Alcoià-Comtat, unes jornades formatives per a docents que organitza Escola Valenciana. Enguany dedicades al Foment de la Lectura, va comptar amb 120 inscrits, entre mestres, professors i bibliotecaris, tots assistens a les jornades durant dos dies.

A la biblioteca, les jornades començaren divendres de vesprada i foren inaugurades per Sergi Silvestre i Francesca Juan, regidors de Cultura i Educació de Muro. Les primeres ponències van explicar els treballs de Lia Gutiérrez, sobre les rutes literàries com a eina educativa; de Joan Portell, sobre la implicació de la casa i l’escola en la promoció lectora; i sobre les tècniques d’animació sociocultural, impartida per l’actriu i contacontes Rosanna Espinós i per Sílvia Nadal, d’Empatia Socioeducativa.

encontre-ensenyantsDissabte de matí va ser el torn de la presentació del manual “Història de la literatura infantil i juvenil valenciana”, a càrrec de l’escriptor Francesc Gisbert; del taller “Poemania”, d’animació a la poesia, d’Anna Ballester; i de la xarrada sobre dinamització de les biblioteques escolars, de la bibliotecària Dolors Insa.

Des de la Coordinadora pel Valencià s’ha destacat l’elevada participació de docents, fet que prova que cal reforçar l’oferta formativa per al professorat, molt deteriorada des del tancament del Centre de Formació del Professorat d’Alcoi fa uns anys, per l’anterior conselleria. Com també l’interés per la formació entre el col·lectiu de docents i l’elevada qualitat dels tallers i ponències, amb experts de primer ordre en les respectives matèries.

L’Encontre ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Muro, d’Escola Valenciana, de la Fundació FULL i de les editorials Andana i Bromera.

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *