foradia subscriutegrat

Raquel: l’experiència a la universitat depén molt dels professors

• Comentem amb algunes famílies la tornada al col·legi, a la universitat i la previsió laboral d’una nova temporada

Després de dos mesos de vacances ja ha començat el nou curs. Cal tindre els llibres, que amb les ajudes de la Generalitat i les iniciatives de les escoles, es faciliten molt les coses. Cal tindre també el material, la roba i sobretot la il·lusió i les ganes.

Comentem amb algunes famílies la tornada al col·legi, a la universitat i la previsió laboral d’una nova temporada. Totes experiències molt interessants, a continuació la de Raquel.

foto1

Hi ha alguns professors amb els que dona gust estudiar”

Raquel ens comenta, en to de broma, que no té ganes de començar el nou curs de la universitat:jo hi haguera estirat un poquet més l’estiu. El dia 12 comencen les classes i ja fins juliol no acabes”. Raquel està estudiant Estudis Lingüístics a la Universitat de València des d’ara fa 4 anys.

Aquest any ha hagut algun problema en la repartició de beques per part de Conselleria, li preguntem a Raquel al respecte però ens comenta que ella va demanar beca el primer any que va fer a la universitat i que des de llavors no ha demanat cap altra beca “perquè, encara que m’aplegava la nota i complia totes les característiques que em demanaven, per algun tipus d’error no me la van donar. I ja no he tornat a demanar”.

Segons ens comenta Raquel, l’experiència a la universitat depén molt dels professors que et toquen: “hi ha alguns amb els que dona gust estudiar, i a més t’ho passes bé; però n’hi ha altres que et fan la vida impossible”. La seua mare confirma: “si tots els professors que els ha tocat durant els seus anys d’estudi hagueren sigut bons, ella ja hauria acabat, perquè li agrada molt estudiar”.

Tinc al cap anar-me’n fora a treballar”

Quan acabe els seus estudis, a Raquel li agradaria treballar en una editorial de llibres. En principi no voldria treballar a Espanya, “més que res pel temps, perquè no m’agrada la calor. A més, ja fa molts anys que tinc al cap anar-me’n fora a treballar i a ser possible a un país que faça fred

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *