foradia aproop

Parlem de FITUR

• Miren, amb 20.000 euros menys del que es va gastar el PP aquell any a FITUR, la Regidoria de Turisme ha passat l'any sencer. 60.000  euros de pressupost anual • Jo entenc que ara el Partit Popular senta vergonya, però la nova direcció fa com sempre, embrutar als altres

Hi ha una dita popular en castellà que diu “piensa el ladrón que todos son de su condición“.

L’assumpte és que any darrere any que portem de legislatura, i amb tot el dret i deure del món, l’únic grup municipal que s’ha interessat minuciosament per les despeses d’una servidora a FITUR i per la meua agenda de treball ha estat el Partit Popular. Des del primer any de regidora, no va deixar de crear-me curiositat perquè precisament el PP o millor dit, sols el Partit Popular em preguntava per les despeses.

La que els parla, entenent com obligació pròpia la rendició de conters davant l’oposició i així ho he fet durant tres anys, millor dit, quatre, perquè aquest també ho faré el pròxim dilluns a la Comissió Informativa pertinent. No obstant això, enguany no he volgut sols rendir conters davant dels representants del poble, sinó que vull exposar-los públicament, nodrits amb alguna data més que ho farà més interessant i instructiu.

Perquè quan el Partit Popular, baix direcció d’Enrique Ruiz qüestiona el cost de determinats projectes com ara l’espot per a la promoció “d’Alcoi ciutat de rodatges” que hem presentat a FITUR, tot i que els professionals del sector cinematogràfic ens han donat l’enhorabona per la qualitat i originalitat del producte, ciutats molt més grans com Elx ens tenen com a referent per a desenvolupar el seu producte film office. Quan pel Patronat de turisme Costa Blanca, i pel mateix diputat de Turisme Eduardo Dolón, se’ns dona l’enhorabona pel treball. Doncs quan després de tot eixe suport inclús de la mateixa societat alcoiana, el Partit Popular qüestiona el cost, entendran que una senta la necessitat de fer-los memòria d’algunes de les despeses del Partit Popular durant el seu govern a FITUR.

Em referiré sols a Fitur, i no al que va costar la desfilada de Moros i Cristians en Nova York, o la del Japó, ni els més de 200.000 euros de dèficit de la Fundació Puentes de Cultura de Fernando Pastor que vam haver de pagar entre tots l’any 2011, quan el forat que ens havien deixat a l’Ajuntament era d’11 milions d’euros i no podíem ni pagar la llum. Tampoc em referiré a l’altre gran projecte de Fernando Pastor, el “Alcoy Congresos” que pagant-los perquè vingueren ja féiem prou. Tot això no em porta hui a escriure. L’interessant crec jo, és mostrar en un cas molt concret, FITUR, quina va ser la política d’uns i quina la d’altres, encara que crec que a aquestes altures està ja tot dit.

Els situe “El Ayuntamiento de Alcoy presenta en Madrid su cabalgata de Reyes Magos ” any 2009. Segons la premsa del moment en plena crisis de fons Alcoi presentava a FITUR una representació de la cavalcada de Reis amb destacament de quasi 300 alcoians desplaçats a Madrid.

Pel que fa al tipus de promoció que feia el PP de la ciutat, un criteri polític com un altre que jo no compartisc. Per a mi, i ho dic a títol personal, és una qüestió de dignitat, sóc de l’opinió que s’ha de vindre a Alcoi per veure Festes, Reis i el Tirisiti. L’entorn, els carrers, la gent, els colors, els sorolls, l’olor a festa. Tot junt conforma un estat sensorial que és el que ho fa únic, fora d’aquest escenari que és el nostre poble, tot perd flama i pot convertir-se en estrafolari i molt car. Però ja dic que és la meua opinió personal i no vull amb això desmeréixer la contraria.

Llevat d’això reprén el titular de l'”Información” sobre aquell certamen, “en plena crisi de fondo…” el cost d’aquell any de l’Ajuntament d’Alcoi a FITUR va rondar els 80.000 euros en despeses comptabilitzades per l’Ajuntament. Altres actes organitzats en FITUR 2009 pel govern del PP, i que no sabem qui pagaria, va estar la celebració d’un sopar multitudinari en un reconegut “asador” de la capital, que Alcoi va tancar en exclusiva per a l’ocasió.

FITUR 2009 del Partit Popular vora 80.000 euros.

FITUR 2018 del PSOE 11.000 euros.

Ara fem l’altra anàlisi, el de retorn de la campanya, és a dir, l’increment de visitants.

Si parlem de la repercussió de FITUR 2009 i amb un recurs en promoció com va ser la Cavalcada de Reis, hauríem de mirar el mes de gener del 2010 i posar-lo en relació amb el mateix mes del 2009. El resultat és el següent:

Gener 2009………..369 consultes de turistes a l’oficina de turisme.

Gener 2010…………272 consultes de turistes a l’oficina de turisme.

Ara, fixem-nos amb la comparativa 2018-2019

Gener 2018……….783 consultes de turistes.

Gener 2019………1.570 visites de turistes a l’oficina de turisme.

Eixos són els resultats d’optimitzar els recursos, de programar campanyes anuals de màrqueting i promoció a tots els nivells fugint dels grans esdeveniments, a major glòria del Partit Popular, que ha estat la tònica de les seues polítiques al País Valencià. I així els ha anat, mitja quadrilla en la presó precisament pel “Caso Fitur”.

Miren, amb 20.000 euros menys del que es va gastar el PP aquell any a FITUR, la Regidoria de Turisme ha passat l’any sencer. 60.000  euros de pressupost anual tota la legislatura i hem aconseguit enguany la campanya més multitudinària en turistes de la història d’Alcoi.

Jo entenc que ara el Partit Popular senta vergonya, però la nova direcció fa com sempre, embrutar als altres perquè ens claven a tots en el mateix pot. Doncs no Quique, ni som, ni fem el mateix. El PSOE sap gestionar i ho fa molt millor sempre que el PP, saben per què, doncs perquè gestiona per a tot poble i no només per als seus. Així que millor llaveu-vos els remordiments de consciència en una altra font.

Font: Lorena Zamorano, regidora de Turisme./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *