foradia pressupostparticipatiualcoi

Repercussió internacional del projecte DOM de Cotes Baixes

• Dels millors treballs i projectes per la innovació en sostenibilitat i cura del medi ambient • Avantatges dels doms geodèsics de fusta

 

projecte-domo

El departament de Fusteria i Moble de l’IES Cotes Baixes d’Alcoi ha resultat finalista dels Premis Zayed Future Energy, d’Abu Dhabi, amb el seu projecte Dom, Aula Polivalent. El guardó, gestionat per l’Institut Masdar de Ciència i Tecnologia, destina quatre milions de dòlars, a premiar i reconèixer, a través de cinc categories, els millors treballs i projectes per la innovació en sostenibilitat i cura del medi ambient.

Els guanyadors finals s’anunciaran el 16 de gener de 2017, durant la cerimònia d’obertura de la Setmana de la Sostenibilitat d’Abu Dhabi.

Els doms geodèsics de fusta tenen tres principals avantatges en comparació d’una construcció tradicional: estabilitat estructural, estabilitat tèrmica, amb la conseqüent eficiència energètica i llibertat de disseny.

En el projecte han participat 12 alumnes i cinc professors de Fusteria que han treballat braç a braç, de forma coordinada i amb un alt nivell d’implicació. La cúpula de fusta és en realitat un prototip o maqueta d’un projecte més ambiciós en el qual s’està treballant i estudiant la seua viabilitat i que és construir un Dom de 10 metres de diàmetre. Aquesta estructura de grans dimensions s’utilitzaria com un aula d’usos múltiples.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *