lasarga ajualcoitel

Guanyar proposa municipalitzar la brossa per estalviar 1 milió d’€ anuals

• Recuperar el servei significaria un estalvi de més del 20%, és a dir, un milió d’euros • Cristian Santiago “la recuperació dels serveis bàsics com a única i prioritària, és a dir, el model de l’estalvi, l'eficiència i la millora del servei"

brossa-guanyar

Guanyar aposta per municipalitzar el servei de la brossa podent suposar1 milió d’euros d’estalvi anuals”.

Segons afirma el regidor Cristian Santiago hi ha molts exemples de ciutats en els quals la municipalització de la brossa ha estat molt beneficiosa: “ciutats com León, on governava el PP, s’ha estalviat 8 milions a l’any; Oriola altres 1,7 milions; o altres ciutats com Asp, on governa el PSOE i EU estan estalviant respecte al contracte anterior al voltant del 25%”.

En concret, segons els càlculs que han tret des de la plataforma, recuperar el servei significaria un estalvi de més del 20%, és a dir, un milió d’euros, estalviant-nos les despeses generals que suposen un 6%, responsables tècnics, de gestió administrativa, econòmica i comptable, que passaria a ser gestió dels tècnics municipals; el benefici industrial, un 5%, el percentatge que l’empresa es marca com a benefici; i l’IVA, que suposa un 10%, les administracions públiques no paguen aquest impost; en total un estalvi de al voltant un 20%, és a dir, 1 milió d’euros.

Cristian Santiago ha exposat que l’opció que té en marxa el Govern Municipal del PSOE resulta més car per als alcoians. I assenyala que amb la municipalització de la brossa i la neteja viària, a més d’estalviar diners a la ciutat, es milloraria el servei i crearia llocs d’ocupació. “Això sí, amb el model de recuperació municipal dels serveis bàsics que volem es garanteix el manteniment dels actuals treballadors i treballadores amb els convenis col·lectius vigents”.

Segons afirmen des del grup municipal, la situació de la brossa és urgent perquè la ciutat està bruta. I per responsabilitat política, encara que el Govern no accepte la proposta, seguiran treballant per millorar el servei, però tenen clar que plantegen “la recuperació dels serveis bàsics com a única i prioritària, és a dir, el model de l’estalvi, l’eficiència i la millora del servei“.

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *