foradia subscriutegrat

Francesc Gisbert presenta ‘Els amics del Butoni’ en el Teatre Principal

Divendres 21 d'octubre, a les 18:30, el Teatre Principal d'Alcoi • Un conte de Francesc Gisbert i un concert de Dani Miquel • L'entrada és lliure, fins completar l'aforament del Principal.

presentacio-amics-buitoni

Demà Divendres 21 d’octubre, a les 18:30, el Teatre Principal d’Alcoi serà l’escenari de la presentació de l’últim llibre infantil de l’autor alcoià Francesc Gisbert, Els amics del Butoni’. Es tracta d’un conte il·lustrat a tot color que continua les aventures dels monstres de ‘La Maria no té por’, l’àlbum escrit a partir d’una cançó del popular artista Dani Miquel, per a recuperar la memòria dels monstres valencians. Serà el primer de la nova col·lecció d’Andana edicions, “Els amics dels monstres”. 

La presentació consistirà en un contacontes de Gisbert, sobre les criatures fantàstiques de les rondalles valencianes, un concert de Dani Miquel i una animació infantil del grup teatral Disparatario. L’entrada és lliure, fins completar l’aforament del Principal.

El conte es presenta en un moment en què la temàtica de les criatures fantàstiques dels contes tradicionals valencians està recuperant espenta. D’una banda, el Museu Valencià d’Etnologia ha dedicat aquest mes a una exposició, Espanta la por, basada en els monstres i llegendes que apareixen als llibres de Gisbert; d’una altra banda, la Falla Na Jordana de València, una de les més emblemàtiques, ha fet públic el disseny de la falla infantil del 2017, basada, també en el conte La Maria no té por de Gisbert. I per últim, el grup teatral Disparatario ha anunciat una obra de titelles a partir dels personatges fantàstics recuperats per l’autor alcoià.

Francesc Gisbert, a més de professor i escriptor, dirigeix un projecte de divulgació de la cultura popular a través de la narració oral, Viatjant i llegint. Une rutes de contacontes i tallers formatius on estan col·laborant molts escriptors i narradors orals valencians, com ara Jordi Raül Verdú, Almudena Francés, Dani Miquel, Anna Ballester, Carles Cano, Llorenç Jiménez, entre altres.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *