foradia subscriutegrat

Jornades per a sensibilitzar de l’ascens històric i present del feixisme

• Dedicat a les memòries dels voluntaris escandinaus que van anar a Espanya fa vuitanta anys, durant la Guerra Civil Espanyola de 1936-1939 • Un nou metratge d'Alcoi acompanyen les fotos d'arxiu • A l'antic Hospital Suec-Norue, del 25 al 28 d'Octubre, en l'edifici de l'Escola Industrial Alcoi

a-train-to-spain

“A train to Spain” constitueix unes jornades que abordaran el tema de l’ascens dels feixismes al poder tant en la història com en l’actualitat. S’inaugurarà a Alcoi el dimarts 25 d’octubre a les 19:00, a l’Edifici del Viaducte, antic Hospital Suec-Noruec, al Passeig Ovidi Montllor.

“A Train to Spain” és un projecte crossmedia itinerant i internacional, dedicat a les memòries dels voluntaris escandinaus que van anar a Espanya fa vuitanta anys, durant la Guerra Civil Espanyola de 1936-1939. Aquestes persones van arriscar les seues vides per a lluitar contra el feixisme a Espanya i molts d’ells mai van tornar a casa.

A l’agost del 2016 l’equip de la iniciativa va començar un viatge a través d’Europa, des de Finlàndia fins a Espanya, organitzant projeccions, trobades, seminaris i exhibicions temporals al llarg del seu recorregut.

alcoi-sueco-noruegoL’objectiu de “A Train to Spain” és crear debat no solament sobre la destinació dels voluntaris d’antany, sinó també sobre la situació actual del nostre continent, on el feixisme s’està alçant una altra vegada a través de noves formes.

La projecció de 5 curtmetratges documentals sobre l’hospital d’Alcoi amb un total de  20 minuts. Els episodis individuals que componen el documental tracten els següents temes:

Les persones que van deixar Escandinàvia i van anar a Espanya. El treball en l’hospital. La importància de la solidaritat dels treballadors de la salut. La partida i el viatge de tornada a casa. La vida dels voluntaris després de l’experiència d’Alcoi.

Els curtmetratges documentals expliquen la història de l’hospital suec-noruec a través d’una àmplia selecció de fotografies de 1937, documentant d’aquesta forma la solidaritat escandinava. Entrevistes a familiars dels sanitaris empleats en l’hospital, així com nou metratge d’Alcoi acompanyen les fotos d’arxiu.

a-train-on-apais-cartell

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *