Foradia

L’Associació aclareix la informació publicada respecte a la filà Chano

• La Institució no ha pres cap decisió per a denegar la participació de dones • Juan José Olcina, està disposat a estudiar canvis amb l'objectiu d'evitar que un col·lectiu de festers de ple dret puga resultar perjudicat

dscn6711

Casal de Sant Jordi./ foto: @fotos_paya

Davant les notícies publicades en diferents mitjans de comunicació, especialment, en xarxes socials, al voltant la filà Chano de formar amb 10 dones amb el sergent oficial com a cap, l’Associació de Sant Jordi informa:

1. La Institució no ha pres cap decisió per a prohibir la participació de dones en els actes que organitza.

2. Una formació de 10 dones amb el sergent oficial com a cap és una esquadra mixta. L’entitat ha manifestat a la filà Chano que l’actual normativa no permet aqueixa modalitat de formació. La normativa, de la qual és coneixedora la filà, va ser aprovada fa més de 10 anys.

3. L’Associació de Sant Jordi ha de vetlar pel compliment de la seua pròpia normativa com a principal garantia per al bon funcionament de la Institució i de la Festa de Moros i Cristians d’Alcoi, declarada d’Interés Turístic Internacional.

4. L’Associació de Sant Jordi defensa que la solució davant un possible desacord amb la normativa no és, en cap cas, saltar-li-la, sinó treballar, des del consens, per a aconseguir la seua modificació.

5. L’Associació de Sant Jordi, com ha manifestat el seu president, Juan José Olcina, està disposada a estudiar canvis amb l’objectiu d’evitar que un col·lectiu de festers de ple dret puga resultar perjudicat pel plantejament d’una iniciativa, com la de la filà Chano, que no és compatible amb l’actual Ordenança de la Festa.

6. L’Associació de Sant Jordi ofereix consens a tots els seus associats i els convida a dialogar al mateix temps que demanda respecte per a la Institució a tots aquells que lliurement opinen en mitjans de comunicació i, especialment, en xarxes socials.

 

Font: Redacció./

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *