Foradia ajualcoitel

Guanyar Alcoi proposa al Govern mediar per solucionar el problema de la Diana de la filà Chano

• No hi ha cap motiu o situació que impossibilite als homes fer Diana. • Que l’Ajuntament d'Alcoi intervinga per tal de solucionar la discriminació de les dones a les festes.

naiara_davo

Guanyar Alcoi afirma que s’alegra que la incorporació de la dona en la festa, “encara que més lenta del que ens agradaria”, s’estiga duent-se a terme. No obstant això ,no està d’acord amb “la negativa de l’Associació de Sant Jordi a què festeres de ple dret participen en l’arrancada de la Diana en el seu any de capitania”.

La regidora Naiara Davó assenyala que “la contestació de l’Associació de Sant Jordi en base una normativa que nega el dret de les festeres de la filà Chanos no ens convenç en absolut, ja que crea un greuge comparatiu contra aquesta filà i les festeres i impossibilita que aquestes persones gaudisquen plenament de la festa malgrat tindre tots els drets. Ens dóna la sensació de què l’Ordenança de la Festa continua dificultant l’entrada de la dona en la festa, amb la prohibició de les esquadres mixtes i el disseny femení, la figura de col·laboradora a les filaes…”.

La plataforma considera que en aquest sentit està havent-hi discriminació cap a les dones: “No hi ha cap motiu o situació que impossibilite als homes fer Diana. A les dones sí. Ací tenim la discriminació”.

La proposta del grup municipal és que l’Ajuntament d’Alcoi, qui proporciona els diners públics a l’Associació per desenvolupar les nostres festes, intervinga per tal de solucionar la discriminació: “lamentem que des del Govern no siguen més contundents respecte a aquesta situació i demanem que emplacen a l’Associació a buscar una solució integradora i que evite la discriminació en aquestes festes patrimoni de totes les alcoianes i alcoians, no podem permetre que per una qüestió de sexe s’impossibilite el dret a participar en la festa”.

Per finalitzar Guanyar Alcoi vol felicitar citar a totes les filaes i a tots els festers i festeres que amb la seua actitud defensen el que és tan elemental com la igualtat de drets entre gèneres i que treballen per a fer que la nostra festa siga un exemple de germanor i convivència entre totes les persones d’Alcoi”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *