foradia subscriutegrat

XIV lectura col·lectiva del Tirant lo Blanc a l’IES Pare Vitòria

• XIV lectura pública del Tirant lo Blanc, obra mestra de la literatura valenciana.

tirantLa Xarxa de Biblioteques Municipals d’Alcoi i la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià organitzen la XIV lectura pública del Tirant lo Blanc, considerada obra mestra de la literatura valenciana.

Enguany la cita serà el divendres 18 de novembre a l’IES Pare Vitòria. Els protagonistes lectors de l’obra de Joanot Martorell al matí, de 9 a 15 hores, seran els centres educatius d’Alcoi. I a la vesprada la participació de l’acte estarà obert a tots els públics des de les 5 fins les 8 de la nit.

Per fer boca de l’esdeveniment, ací deixem un resum del Tirant lo Blanc, una de les més destacades obres de la literatura universal.

Pel cavaller Tirant lo Blanc, la reconquesta de l’Imperi de Constantinoble va lligada a la conquesta del cor i el cos de la princesa Carmesina, filla de l’emperador. Són les dues cares d’una mateixa moneda, que troba en els episodis amorosos un món de l’esperit segurament més ric i complex que als del camp de batalla.

En aquesta novel·la l’amor s’explora des de tota les seves varietats i matisos, tant físics com psicològics, des de les formes deutores de l’amor cortès fins a les conductes més innovadores i eròtiques.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *