foradia subscriutegrat

Obertes les votacions dels pressupostos participatius alcoians

• Els alcoians poden votar 3 propostes de les 20 finalistes fins al 30 de novembre. • límit de la consignació pressupostària 400.000 euros. • El 19 de desembre s'anunciarà el resultat de les votacions amb les propostes més votades

15094855_1605520652807446_4457679948461894144_n

Des de hui ja es poden votar les les 20 propostes dels pressupostos participatius per a millorar Alcoi. La regidora de Democràcia Participativa, María Baca, va explicar a l’assemblea oberta del Centre Cultural el procés seguit aquest any en els pressupostos participatius i

Baca va destacar que “els pressupostos participatius permeten apropar a la ciutadania la presa de decisions en inversions municipals per a millorar la ciutat, són una eina pedagògica per al foment de la cultura participativa i la democràcia directa i a més, desenvolupen processos de deliberació col·lectiva que milloren les polítiques públiques”.

Per tal d’implicar a més gent en aquest procés, enguany s’han fet tallers als centres educatius i a l’àgora: un total de 16 tallers seguint la metodologia de panells oberts, en 3 blocs: aspectes positius, aspectes negatius i noves propostes i 8 temàtiques: Benestar social i igualtat, cultura i festes, educació joventut i esports, futur Socioeconòmic, innovació i noves tecnologies, medi ambient i mobiliari urbà, mobilitat i accessibilitat i turisme.

En total es van arreplegar 600 propostes, a més 298 van ser dipositades a les urnes i 90 per correu electrònic.

Després de revisar-les i descartar les repetides i les que no s’ajustaven als requisits, els Departaments Tècnics van fer una valoració de la viabilitat de les propostes. Finalment hi havia 148 no viables i 33 viables.

Una vegada va quedar determinada la viabilitat per part de la mesa tècnica, aquesta va triar les 20 propostes (document adjunt) seguint aquests criteris objectius: proposta concreta, de fàcil execució, per quantitat de gent que es beneficiarà, millor de la zona, equilibri entre els barris, major importància de propostes socials.

Baca va recordar que tan sols es podien presentar propostes que foren inversions, “que són els diners que es poden gastar en obres públiques i en equipaments, encara que per l’any vinent estudiarem canviar la fórmula, tot i que les inversions es permeten agilitzar al màxim el procés“.

La votació de les propostes estarà oberta fins el 30 de novembre, és obligatori votar tres propostes, “açò fa que votem la que ens beneficia i que també pensem en el bé comú de la ciutat“, va destacar María Baca.

Per poder votar cal estar empadronat a Alcoi i tenir 16 anys complerts a data 1 de novembre del 2016.

Es podrà realitzar per internet, a través del web, www.alcoiparticipa.alcoi.org o presencialment, a través d’urnes a:

  • Xarxa de Biblioteques Públiques d’Alcoi, de dilluns a divendres en horari d’obertura: Biblioteca Ricardo Senabre, La Uixola i Zona Nord.
  • Servei d’Informació i Atenció al Ciutadà (SIAC)
  • C / Sant Llorenç, nº 2, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.
  • Centre d’Esports Av. Juan Gil-Albert, 6 dreta, en l’horari d’obertura.
  • Departament de Participació Ciutadana. C / Major, 10 – 2n, de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores.
  • En Associacions de Veïns.
  • A V Zona Nord, el dilluns 21, de 18 a 20 hores.
  • AV Eixample, dimarts 22, de 19 a 21 hores.
  • AV Batoi, dimecres 23, de 18.30 a 20.30 hores.
  • AV Els Clots, dimarts 29, de 19.30 a 21.30 hores.

Finalment el 19 de desembre s’anunciarà el resultat de les votacions amb les propostes més votades, que s’incorporaran al pressupost municipal del 2017, fins a arribar al límit de la consignació pressupostària (400.000 euros).

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *