foradia pressupostparticipatiualcoi

Descobriment paleontològic del Triàsic a Cocentaina

• Aquestes peces són rares de trobar per la zona. • El bivalve serà exposat al costat de la resta de fons paleontològics del museu.

bivalvo

L’associació Isurus va realitzar una eixida geològica als voltants de Cocentaina durant el mes de maig. En aquesta, uns membres van trobar un bivalve molt bé conservat del Període Triàsic.

En principi aquestes peces són rares de trobar per la zona. Immediatament ha sigut comunicat a un paleontòleg de la Universitat de València (José Gómez), i posteriorment es va analitzar per una paleontòloga especialista en aquest període, la Doctora Ana Márquez.

La Doctora finalment va comunicar que es tractava de l’espècie Pseudoplacunopsis teruelensis WURM (1911), característica en la Ibèrica. No obstant això, que es puga constatar la seua presència en la comarca, de domini Bètic, resulta molt interessant.

A més, Ana Márquez comenta que qualsevol invertebrat del Triàsic ja és de per si mateix molt interessant, donada l’escassetat d’exemplars que apareixen registrats. En conseqüència devem considerar-ho com un bivalve important científicament digne.

El bivalve serà exposat al costat de la resta de fons paleontològics del museu.

Font: redacció./


Una resposta de Descobriment paleontològic del Triàsic a Cocentaina

  1. Manuel ha dit:

    Hola, esto no es Arqueología, es Paleontología, pr lo que el descubrimiento es PALEONTOLÓGICO.
    La gente comete el error a menudo, pero habría que corregir el titular para no fomentar este tipo de errores.
    Un saludo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *