foradia mediambient

Llei per la memòria històrica alcoiana aprovada, amb abstenció de PP i C’s

• Aprovat la moció que va realitzar la plataforma Guanyar. • S'ha de procedir a retirar tot allò que faça referència a la dictadura franquista. • “El que vol el senyor Sedano és soterrar la història".

timthumb

La llei per la memòria històrica a Alcoi té la finalitat de reconèixer i ampliar drets i d’establir mesures en favor dels qui van patir persecució o violència durant la Guerra Civil i la Dictadura. Moltes famílies així, han aconseguit poder trobar i soterrar dignament als seus familiars que estaven a fosses comunes o a altres llocs.

El plenari del dilluns 28 de novembre ha aprovat la moció que va realitzar la plataforma Guanyar per tal d’impulsar aquesta llei, amb l’abstenció tant del PP com de Ciudadanos.

La portaveu de Guanyar Alcoi Estefania Blanes, que va defensar la moció al, assenyala a aquest respecte que “estem molt contents en què Amb l’aplicació de la llei continuarem fent justícia històrica”.

El portaveu de Ciudadanos, Jorge Sedano, va denunciar al saló de plens que d’una vegada “enterrem la guerra civil”, però la Portaveu es pregunta: “Com anem a soterrar la Guerra Civil si hi ha centenars de famílies que precisament no saben on tenen soterrats als seus familiars?”

Segons Blanes, “el que vol el senyor Sedano és soterrar la història i que quede en l’oblit, i tenim una responsabilitat amb el passat”. Perquè com va dir Jorge Santayana, “aquells que no recorden el passat, estan condemnats a repetir-lo“.

aquells que no recorden el passat, estan condemnats a repetir-lo“.

Aquesta iniciativa té la finalitat de promoure la convivència democràtica i la potestat que el mateix Ajuntament té, afirma la portaveu de Guanyar: “és per això que considerem que s’ha de procedir a retirar, de manera immediata del terme municipal, tot allò que faça referència a la dictadura franquista en qualsevol de les seues manifestacions”.

No és qüestió d’esborrar la història, sinó de millorar la convivència entre persones, conclou la regidora, “sobretot d’aquelles persones que van patir la repressió de la dictadura franquista”.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *