foradia subscriutegrat

Ximo Puig anuncia que el CADA es convertirà en un gran espai cultural

• Reobertura d'un gran espai cultural. • Decisió de la Generalitat de convertir l'CADA a subseu de l'IVAM. • Al llarg de l'any 2017 es desenvoluparan les obres d'adequació.

 

ximo-puig-cada

Visita de Ximo Puig i el Conseller Vicent Marzà al CADA d’Alcoi./ lesmuntanyes.com

L’edifici de Centre d’Art d’Alcoi (CADA) es convertirà en una subseu de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM). Així ho va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig, ahir a Alcoi.

Aquesta decisió del govern autonòmic valencià suposarà la reobertura d’un gran espai cultural, que feia cinc anys que estava tancat. Aquest ambiciós projecte s’ha fet públic en el transcurs d’una visita realitzada pel màxim mandatari autonòmic a aquest emblemàtic edifici, en què també han participat el conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzá; l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés i el president de la Fundació CAM, Luis Boyer.

La decisió de la Generalitat de convertir l’CADA a subseu de l’IVAM li posa fi a una situació anòmala, que havia privat a Alcoi d’una infraestructura cultural de primer rang, tornant a la ciutat un element central del seu patrimoni i situant-la en l’avantguarda artística, amb la instal·lació d’una institució valenciana d’alt prestigi internacional en matèria d’art contemporani.

ximo-puig

Al llarg de l’any 2017 es desenvoluparan les obres d’adequació de l’immoble per la seua conversió en subseu de l’IVAM seran finançades per la Conselleria de Cultura i per l’Institut Valencià de Finances.

La futura subseu alcoiana de l’IVAM estarà ubicada en un dels elements patrimonials més singulars del modernisme alcoià. Construït a principis del segle XX, aquest immoble va albergar les oficines centrals del ‘Monte de Piedad de Alcoy’, una entitat pionera en la promoció de l’economia alcoiana.

L’edifici va ser dissenyat per l’arquitecte Vicent Pascual, alumne dels grans mestres modernistes catalans de principis de segle. Es tracta d’una peça arquitectònica carregada de valors simbòlics per als alcoians, que la consideren com una mostra d’una de les etapes més brillants de la història de la ciutat i de la seua capacitat per generar projectes propis.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *