foradia subscriutegrat

Fapas deixarà de donar menjar als voltors de la zona si el Govern no actua

• Una decisió que es pren després de més d’un any de negociacions amb l’Ajuntament, “i que fins ara han estat completament infructuoses”. • En cas que les administracions implicades no prenguen mesures, pot afectar negativament a la colònia

Fapas-Alcoi, l’entitat responsable del Projecte Canyet, ha decidit deixar de pujar menjar al canyet de les pedreres del Sant Cristòfol. El motiu d’aquesta decisió és que l’entitat es troba en una situació difícil a causa de la falta de recursos materials i humans.

Una decisió que es pren després de més d’un any de negociacions amb l’Ajuntament, “i que fins ara han estat completament infructuoses”.

Fapas va enviar un comunicat recentment a l’Alcalde d’Alcoi com a últim intent per desbloquejar aquesta situació, que demanava que l’Ajuntament havia d’adoptar les mesures necessàries “per a assegurar el subministrament d’aliment als voltors”. Comunicat que no ha sigut respost.

En cas que les administracions implicades no prenguen les mesures necessàries, pot afectar negativament a mitjà termini a la colònia de voltors establida i posar en greu risc el seu futur.

Cal destacar que Fapas ha sigut des dels anys noranta l’entitat responsable de la reintroducció del voltor comú (Gyps fulvus) a les nostres comarques. Gràcies a eixe treball, actualment disposem d’una colònia de més de cent d’aus, plenament establida i per tant podem valorar els resultats del projecte com a positius, atesos els valors mediambientals que la presència d’aquests animals aporten a les nostres muntanyes.

Per últim, els membres volen recalcar que aquesta entitat és qui té l’experiència i els coneixements per a dur endavant amb èxit un projecte complex de conservació de fauna com aquest, “i tenim vocació de donar tota la col·laboració per a facilitar aquesta experiència i aquests coneixements i l’assessorament perquè es continue assolint els objectius, amb la mateixa voluntat que ha caracteritzat tota la nostra trajectòria”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *