lasarga mediamborganica

L’Alcalde d’Alcoi acusa al PP d’asfixiar als ajuntaments

• Regla que suposa en la pràctica que els ajuntaments no puguen invertir el total dels ingressos . • Amb el PP en minoria és un bon moment per a modificar la llei.


Toni Francés, diputat provincial de L’Alcoià-Comtat i la Foia de Castalla, i alcalde d’Alcoi, ha demanat la derogació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL), reclamant al ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques la modificació de la regla del sostre de despesa.

Aquesta regla suposa en la pràctica que els ajuntaments no puguen invertir el total dels ingressos per a la seua gestió municipal, ni tan sols en el cas que els seus comptes es troben sanejades i compten amb superàvit al final dels seus exercicis.

Aquesta asfíxia als ajuntaments suposa que molts serveis que presten els ajuntaments no s’estiguen desenvolupant amb l’eficàcia que precisarien, ni es puguen escometre inversions necessàries per a la qualitat de vida dels veïns.

D’altra banda, els diputats socialistes consideren que la nova situació en el Congrés –amb el PP en minoria- és un bon moment per a modificar la llei i alleujar les estretors dels ajuntaments.

Des d’aquesta perspectiva, amb la finalitat de pressionar al govern per a derogar o reformar la llei, el Grup Socialista en la Diputació d’Alacant, del que Francès és el seu president, va presentar una moció el ple del passat dimecres, que va ser aprovada amb els vots en contra del Partit Popular.

La moció que aprovada pel ple de la Diputació proposa que es permeta que els ajuntaments sanejats econòmicament i que avui dia són més de dos terços del total d’Espanya, “puguen gastar en allò que consideren necessari i que afecta a la prestació de serveis als ciutadans, sempre que no afecte a l’objectiu d’estabilitat pressupostària”.

Aquesta mateixa moció serà presentada també en els plens municipals de la comarca de L’Alcoià-Comtat i la Foia de Castalla per part dels grups socialistes.

Font: Redacció./


ua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *