foradia barnasants

Aroa Mira contra la violència de gènere: “l’avanç és l’educació”

• Per tal d’aprofundir en el problema de la violència de gènere a la nostra societat: quines són les causes? Com podem lluitar contra aquestes?

Divendres 25 de novembre es va celebrar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. L’associació contra la violència de gènere i familiar d’Alcoi i comarques, ACOVIFA, va organitzar un acte a la plaça d’Espanya d’Alcoi on va assistir un nombrós grup de persones (incloent-hi representants públics de totes les forces polítiques) que comparteixen un objectiu: l’eradicació de la violència de gènere.

Hem conversat amb alguns dels assistents per tal d’aprofundir en el problema de la violència de gènere a la nostra societat: quines són les causes? Com podem lluitar contra aquestes? Ens respon Aroa Mira, regidora de Benestar Social.

L’avanç és l’educació. Hem d’incidir en els més xicotets”.

– Bon dia Aroa, perquè és tan important realitzar actes com el que s’ha realitzat el dia Contra la Violència de Gènere?

Perquè és una violència que per desgràcia s’ha cobrat ja 40 víctimes al nostre país enguany. I actes com aquest el que fan és posar el punt de mira en una violència que moltes vegades es queda a casa i que no es denuncia. Pense que hem de fer aquest tipus d’actes des de les administracions conjuntament amb les associacions i agents implicats, per això, perquè la gent sàpiga que davant qualsevol tipus de violència pot confiar en les administracions i les associacions. Però ojalà no haguérem de celebrar aquests dies.

 les institucions tenim la clau per fer més fort les lleis”.

L’avanç és l’educació. Hem d’incidir en els més xicotets, educar-los en eixa igualtat per tal que de majors no exercisquen la violència.

– L’educació és la base, però d’alguna manera s’enfoca al llarg termini. Podem dir que les institucions cada dia estan també més bolcades per la labor?

Jo pense que n’hi ha sensibilització però pense que falta alguna cosa més. De les últimes víctimes n’hi havia una denúncia realitzada, hi havia també una ordre d’allunyament i han mort. Llavors, alguna cosa està fallant. I pense que les institucions tenim la clau per fer més fort les lleis perquè això no passe.

Font: Rodrigo Paños./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *