foradia subscriutegrat

Delegat d’Aqualia: “estem compromesos contra la violència de gènere”

• Per tal d’aprofundir en el problema de la violència de gènere a la nostra societat: quines són les causes? Com podem lluitar contra aquestes?

Divendres 25 de novembre es va celebrar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. L’associació contra la violència de gènere i familiar d’Alcoi i comarques, ACOVIFA, va organitzar un acte a la plaça d’Espanya d’Alcoi on va assistir un nombrós grup de persones (incloent-hi representants públics de totes les forces polítiques) que comparteixen un objectiu: l’eradicació de la violència de gènere.

Hem conversat amb alguns dels assistents per tal d’aprofundir en el problema de la violència de gènere a la nostra societat: quines són les causes? Com podem lluitar contra aquestes? Ens respon Manuel Sanchez, Delecat d’Aqualia de la zona.

Els pares han de tractar exactament igual als fills i a les filles”.

Manuel és el delegat d’Aqualia de la zona, empresa que ha decidit implicar-se en l’acte contra la violència de gènere: “duem a terme diferents iniciatives de caràcter social i una amb les que estem compromesos és la de la violència de gènere”.

– Què s’hauria de fer per a eradicar la violència de gènere?

Jo crec que la principal acció és l’educació: des que naixen els xiquets han de ser conscienciats dia a dia. Els pares han de tractar exactament igual als fills i a les filles, que les tasques siguen compartides, i sobretot donar exemple. Aquesta petita llavor al final produeix que existisca un tracte idèntic en les dones i els hòmens.

No deixar que es pervertisca la imatge de les dones”.

– Però per desgràcia en el nostre dia a dia ens trobem una cultura (pel·lícules, sèries, música, programes de televisió…) que influeixen en la violència de gènere.

Sense cap dubte. Encara que sempre ens emparem en la llibertat d’expressió, em sorprén que existeixen vídeos musicals, com els de reggaeton, on es banalitze i es deteriore la imatge de la dona fins a unes formes insospitables. Pot ser que ací les administracions haurien de fer una labor de control d’aquests missatges, no em refereix a restringir la llibertat d’expressió, però tampoc deixar que es pervertisca la imatge de les dones.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *