foradia subscriutegrat

El Molí de Paper d’Ibi passa a ser propietat pública municipal

• La família Pérez Sierra ha donat al municipi l'edifici • Garanties de poder preservar el valuós entorn natural del lloc.

L’emblemàtic Molí de Paper de la vila joguetera ha passat a ser propietat municipal des de dijous passat, 29 de desembre.

La família Pérez Sierra ha donat al municipi l’edifici, els jardins i diverses parcel·les properes no urbanitzables. Per la seua banda, l’Ajuntament, ha comprat dos terrenys urbanitzables pròxims per valor de 48.000 euros.

L’ús futur de l’edifici encara no està acordat, encara que l’aposta de l’edil de Patrimoni de l’Ajuntament iberut, Nicolás Martínez, és convertir-ho en un centre d’interpretació del Molí de Paper i el Barranc i un punt d’informació i entrada al parc natural de la Font Roja.

No obstant això, l’edil informa que s’obrirà un període de consulta amb diferents associacions i col·lectius locals per a definir i consensuar què albergarà i com s’utilitzara el Molí de Paper.

Martínez assenyala que d’aquesta manera hi ha garanties de poder preservar el valuós entorn natural del lloc. A partir d’ara, l’actuació més urgent serà reparar la teulada per a frenar la deterioració de l’immoble “i treballar per a aconseguir optar a totes les ajudes que ens siguen possibles per a restaurar l’edifici”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *