foradia pressupostparticipatiualcoi

Guanyar inicia l’expedient per retirar la menció de fill adoptiu a Trillo

• Dimarts es va registrar la proposta per donar inci a l'expedient de retirada del títol honorífic.

Guanyar Alcoi considera necessari retirar la distinció de fill adoptiu a Federico Trillo després de que el Consell d’Estat haja reconegut oficialment la responsabilitat del Ministeri de Defensa, dirigit llavors per Trillo, en el sinistre que va costar la vida a 62 militars que tornaven d’Afganistan el 26 de maig de 2003.

El dictamen reconeix la responsabilitat patrimonial de l’Estat en la catàstrofe més gran de la història moderna de l’Exèrcit espanyol.

Coincideix que la causa de l’accident va ser l’esgotament i l’estrès dels pilots, després de 22 hores de vol, i el fet que no hagueren rebut formació per a afrontar aquest tipus de situacions.

Davant aquest resolució, Guanyar Alcoi, que ja va informar de la seua intenció de sol·licitar la retirada del títol, ha iniciat l’expedient, mitjançant una exposició motiva.

A aquest primer pas li segueix l’adhesió necessària de 6 regidors i un termini de 15 dies perquè el demandat puga presentar al·legacions. Després, l’expedient es presentarà al Plenari, on ha de ser aprovat per majoria qualificada (2 terços de la Corporació, és a dir, 17 regidors).

La portaveu Estefania Blanes remarca que confien en que els regidors del PSOE i Compromís se sumaran a aquesta proposta, “ja que ambdues formacions ja han anunciat també la seua voluntat de retirar la meció de fill adoptiu A Trillo”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *