foradia cdturisme

Projecte d’animació de SOLC i TASOCT en l’hospital d’Alcoi

• Han portat l'alegria i la il·lusió • Riures i moments divertits i entretinguts.

L’Associació comarcal d’ajuda en el tractament del càncer, SOLC, i 1º CFGS Animació Sociocultural i Turística, TASOCT, del CIP FP Batoi han col·laborat en un projecte d’animació en l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, aquest dimecres, 14 de desembre.

Ambdues entitats han portat l’alegria i la il·lusió, per quart any consecutiu,  als pacients de la planta de quimioteràpia. El rei Melchor cercava un estel que s’ha perdut entre les habitacions.

Els seus acompanyants, els patges, han ajudat a trobar-la, realitzant jocs de curta durada que han provocat riures i moments divertits i entretinguts. Endevinar les parelles d’imatges sobre el Nadal, mímica, anuncis, preguntes senzilles sobre moments i personatges significatius com l’Ambaixador o el Tirisiti, realitzar maraques amb pots, imitacions…

Com no podia ser d’una altra manera, s’ha trobat l’estel perdut i cada pacient ha pogut portar-se una de regal per a recordar aquest dia tan diferent com emotiu.

Acompanyats de la guitarra, tots junts, han entonat nadales tradicionals als quals s’han sumat el personal sanitari com el oncòlegs, infermeres, auxiliars…

Tot ha sigut útil per a abandonar l’avorriment, xarrar, compartir i donar pas a l’esperança d’un nou any carregat de nous desitjos i bones notícies.

En la paret de la sala d’espera penja ara un arbre de paper, amb adorns en els quals llegir els desitjos que tots han escrit per al nou any. A més, alguns, estan buits perquè els familiars puguen escriure aquest nadal els seus somnis per al 2017.

Per a finalitzar la visita, els patges i el rei mag han arribat a la planta de maternitat i de pediatria. Els xiquets, amb els ulls ben oberts i somrient miraven amb atenció a aquest grup tan particular. No han faltat les fotografies amb els bebés i els seus familiars que mostraven la seua alegria envoltats de negres cares i barbes blanques.

Per a tots, ha sigut un dia inoblidable, diferent de la resta. Un dia en el qual els problemes dormen i els somnis es desperten.

Font: Redacció./


Una resposta de Projecte d’animació de SOLC i TASOCT en l’hospital d’Alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *