foradia subscriutegrat

El Molinar, principal aqüífer d’Alcoi, al màxim de la seua capacitat

• A l'octubre es va viure l’índex més baix d’aigua • Actualment l'aqüífer del Molinar està extraient aigua de manera autònoma.

La captació d’aigua en els aqüífers i pous de la ciutat s’ha recuperat després d’una etapa de sequera que ha durat anys.

Això ha sigut possible gràcies a les pluges de desembre (que van deixar al voltant de 220 litres per metre quadrat) sumades a les de gener i la seua nevada (vora 170 mm).

El principal recurs hídric de la ciutat és l’Aqüífer del Molinar. Analitzant les seues dades de mesurament observem que a principis del 2016 després de tot l’hivern, el nivell d’extracció d’on s’obtenia aigua era a 8 metres aproximadament de la superfície.

A l’octubre es va viure l’índex més baix d’aigua, amb 10-11 metres de profunditat. Aquestes dades es van produir després de l’extracció d’aigua de l’estiu i de l’absència de pluges en el nostre terme municipal.

Els últims episodis de pluges i neu han resultat positius per a la recuperació dels aqüífers, ja que en aquests moments l’aqüífer del Molinar està extraient aigua de manera autònoma perquè es troba a vessar i el nivell mètric d’on s’extreu aigua és a nivell del sòl.

Cal destacar que en la majoria de pobles i ciutats de la província s’estan obtenint aquests recursos a més de 140 metres de profunditat.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *