foradia camaraalcoi

91 autors opten al premi de poesia ‘Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d’Alcoi’

• 28 poemaris presentats per dones • Creix el nombre dels autors que es dediquen a l'escriptura poètica i, doncs, per força, també el dels lectors de poesia • El lliurament tindrà lloc a Alcoi el dissabte 12 de març de 2016 en el curs d'un acte en què Amics de Joan Valls també atorgarà els XXIIè Premis Joan Valls

premi jan valls alcoiLa 33a edición al premi de poesia Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d’Alcoi,  amb una dotació de 1.500 euros, s’ha situat entre els de més alta participació dels Països Catalans. Amb una majoria de treballs provinents de Catalunya, seguida pel País Valencià i en menor mesura de les Illes, més un treball arribat de Viena i un altre de Madrid; 28 poemaris presentats per dones.

91 autors diferents i un total de 98 poemaris s’han presentat, a la 33a edició d’aquest premi de poesia que organitza l’Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà d’Alcoi.

El lliurament tindrà lloc a Alcoi, el dissabte 12 de març de 2016, en el curs d’un acte en què Amics de Joan Valls també atorgarà els XXIIè Premis Joan Valls i Jordà per l’Ús i Promoció del Català en les categories individual i col·lectiva.

Els organitzadors  valoren molt positivament el nombre d’obres concursants, quasi  cent, dobla amb escreix els millors registres del certamen i situa aquest premi entre els de més alta participació dels Països Catalans, que ja en l’edició anterior, la de 2015, van apostar pel format digital per a la presentació d’obres.  “Aquest fet, unit a les dificultats –que augmenten en períodes de crisis– que els autors troben a l’hora d’editar els seus treballs poètics, i la confiança que inspira la trajectòria i independència del premi, explicarien la quantitat d’obres presentades al concurs”, aclareix l’Associació Cultural Joan Valls. Siga com vulga, i malgrat les dinàmiques del denominat mercat editorial, és clar que cada dia creix el nombre dels autors que es dediquen a l’escriptura poètica i, doncs, per força, també el dels lectors de poesia.

manel rodriguez

Manel felicitant la poeta Imma López Pavia guanyadora premi poesia Manuel Rodríguez 2015./

El jurat d’enguany és integrat pels poetes Manuel Bellver, Josep Mir, Josep Ribera, Francesc Rodrigo i Manel Rodríguez-Castelló, que el premi té una dotació de 1.500 euros, que és editat per l’Editorial Denes-Edicions de la Guerra, col·lecció que dirigeix Vicent Berenguer.

Font: Redacció./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *