foradia subscriutegrat

Alcoi presenta mesures per la rehabilitació d’habitatges privats

• Es crearan ajudes perquè les famílies sense recursos puguen pagar la ITE i la rehabilitació.

L’Ajuntament vol potenciar la rehabilitació d’edificis alcoians, per això s’ha preparat una sèrie de mesures amb el propòsit de frenar la ruïna de molts edificis, i pressionar als propietaris amb recursos perquè mantinguen els seus edificis, ja que aquesta és la seua obligació.

Es crearan ajudes perquè les famílies sense recursos puguen pagar la ITE i la rehabilitació. També es crearà una Oficina de Regeneració Urbana, que se sumarà als departaments municipals i que estudiarà cas per cas, per instar als propietaris a rehabilitar i solucionar temes jurídics com herències, expropiacions…

Del total de sancions posades per part de l’Ajuntament l’any 2016, 146 en total, a propietaris que no han passat la ITE o que no han pres mesures, un 38% o eren habitatges de bancs o d’empreses, per tant, no existeix excusa econòmica per a complir amb les obligacions i la llei.

Un 63% és de particulars, per a aquells que no tinguen recursos econòmics, l’Ajuntament posarà en marxa unes subvencions perquè puguen passar la Inspecció tècnica d’edifici (ITE) i cometre les reformes necessàries.

També s’ha anunciat la posada en marxa d’una oficina amb un arquitecte i un jurista per a tractar cas a cas els edificis. En molts casos, les propietats són de diverses famílies, amb herències i altres conflictes jurídics que impossibiliten un acord entre els propietaris i, per tant, la no rehabilitació de l’immoble. L’oficina tractarà cada cas, i instarà amb tots els mecanismes legals actuals perquè es rehabilite l’edifici.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *