foradia camaraalcoi

Potent discurs de l’alcoiana Isabel-Clara Simó al lliurament del Premi de les Lletres Catalanes

• Discurs d’agraïment ha sigut potent i enèrgic, compromés amb l’autonomia dels Països Catalans • “I si estem mentalment inconscientment colonitzats?”

L’alcoiana Isabel-Clara Simó ha rebut el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes aquest dilluns al Palau de la Música Catalana.

Isabel-Clara Simó amb Antoni Miró./lesmuntanyes.com

El seu discurs d’agraïment ha sigut potent i enèrgic, no a soles en la seua posada en escena, sinó també en el seu contingut: compromés amb l’autonomia dels Països Catalans.

Primerament ha expressat l’orgull, a més de per rebre el Premi, per tindre en la llengua catalana tants bons escriptors; i entre les seues referències, ha citat al també alcoià Silvestre Vilaplana.

Seguidament ha valorat la riquesa social dels Països Catalans: ha destacat el desenvolupament social en diferents àmbits professionals: actors, pintors, cuiners, futbolistes, investigadors, metges, fabricants, economistes…

Malgrat aquest valor social, Isabel-Clara ha incidit en el fet que Catalunya no té competències per a gestionar-se, “no podem controlar els nostres ports, les carreteres, la immigració, l’energia… res”, per aquest motiu “no som lliures”.

Si Andorra pot ser independent perquè Catalunya no?, ha afirmat explícitament. La legislació i la Constitució no és un inconvenient per a la independència, segons ha comunicat. De fet, el dret a vot polític de les dones abans no era legal, i ara sí, perquè el van lluitar i conquerir.

La preocupació de l’escriptora és: “i si estem mentalment inconscientment colonitzats?”.

En qualsevol cas, la distingida alcoiana està completament convençuda de què si la gent creu realment en la llibertat, “no ens aturarà ningú, no n’hi haurà ningú que ens pose cap barrera”.

Font: Rodrigo Paños./

9octubre


Una resposta de Potent discurs de l’alcoiana Isabel-Clara Simó al lliurament del Premi de les Lletres Catalanes

 1. Eusebio martin ha dit:

  Yo me pregunto ” las fronteras han existido siempre o nacen con los Estados modernos ” .
  A quien sirven las fronteras ? A los ciudadanos o a los que buscan o detectan el poder ?
  El mercado de trabajo , los jóvenes , buscan trabajo donde existe , por lo tanto como cualquier mercado se autoregula ?
  Isabel , te preguntaron si necesitarías pasaporte para visitar a nuestro querido Alcoi , y tu respuesta fue que disfrutarás de doble nacionalidad . Vaya , dos fronteras
  Tú tienes los mismos sentimientos que cualquiera que ame lo suyo , pero con la diferencia de tu falta de solidaridad , como todos los nacionalistas que se miran el ombligo .
  El melic ,
  Por favor , no perdamos el sentido común y consolidemos Construyamos , pensemos en las necesidades de nuestros conciudadanos más jóvenes , es lo vuestro una locura
  Piensa que Alcoy fue canton independiente , que risa me dais

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *