foradia subscriutegrat

Cotes Baixes envia una caravana sanitària als campaments de refugiats de Grècia

• Una caravana preparada per a atendre a dones embarassades i consultes odontològiques • Presents i visibles entre l'alumnat valencià els valors de solidaritat.

El passat 26 de gener el conseller Vicent Marzà va visitar l’IES Cotes Baixes d’Alcoi per conèixer diferents projectes que el centre està duent a terme. Un d’ells ha estat l’adequació d’una caravana com un espai multifuncional d’assistència tecnicosanitària per a ús de professionals sanitaris voluntaris a través del Grup d’activistes independents, Balloona Matata, en els campaments de refugiats del nord de Grècia i amb la participació dels voluntaris de la ONG Odontologia Social.

El projecte, que es va iniciar a l’octubre i viatjarà a Grècia el pròxim mes de març, ha implicat professors i alumnes de totes les famílies formatives i d’ESO del centre, alumnes i professors de l’IES Tirant El Blanc de Gandia i nombroses empreses de la comarca que s’han bolcat en el suport d’esta iniciativa solidària.

El conseller Vicent Marzà ha destacat que aquest tipus de projectesno sols tenen una finalitat concreta d’ajuda a la gent refugiada que està patint una vida molt dura als campaments de Grècia, sinó que també serveixen per fer presents i visibles entre l’alumnat valencià els valors de solidaritat, cooperació i multiculturalitat que es volen promoure des d’Educació”.

L’adequació de la caravana per a una consulta mòbil s’ha plantejat com un projecte transversal de l’IES Cotes Baixes, un institut reconegut recentment per la Conselleria d’Educació com a referent al territori valencià per les noves metodologies d’aprenentatge que aplica.

Durant cinc mesos els alumnes i professors dels cicles formatius de Fusta i Moble, Automoció, Energies Renovables i Electricitat, Mecanitzat, Comerç i Màrqueting i els alumnes d’ESO de l’IES Cotes Baixes han treballat de valent, encara que amb molta il·lusió i gran motivació, per a reformar esta antiga caravana.

El resultat és una caravana preparada per a atendre, d’una banda, a dones embarassades amb un espai que compta amb una zona per a la neteja personal i així evitar malalties o infeccions per dutxar-se en espais no desinfectats correctament.  D’altra banda, també ha sigut adequada com a consulta odontològica, on es podran practicar extraccions, neteges i tractaments preventius a fi d’evitar futures malalties bucodentals.

Els diferents campaments de refugiats situats en el nord de Grècia estan separats per distàncies d’entre 30 i 70 quilòmetres per això resulta tremendament útil per als voluntaris sanitaris disposar d’aquest tipus d’unitats mòbils ‘sobre rodes’ on atendre els pacients.

La Juanavana, que així ha sigut batejada, va ser donada a Balloona Matata per Juan, un home l’última voluntat del qual va ser ajudar als refugiats. El projecte en la seua totalitat ha sigut costejat amb els diners recaptat a través de les diferents campanyes dutes a terme pels alumnes de 1r d’ESO en els comerços i amb una Carrera Solidària. A més, l’AMPA de l’IES Cotes Baixes ha fet una generosa donació i diferents empreses de la comarca han donat materials necessaris per a la realització del projecte.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *