foradia subscriutegrat

Guanyar Alcoi proposa una gestió ètica dels coloms davant el seu increment

• L'increment de les poblacions de coloms urbans pot provocar diversos inconvenients com problemes de salut per ser els coloms vectors de malalties i problemes • Per tal de tractar aquest assumpte junt amb la ciutadania Guanyar ha organitzat també una xarrada animalista centrada en la gestió ètica dels coloms.

L’increment de les poblacions de coloms urbans pot provocar diversos inconvenients com problemes de salut per ser els coloms vectors de malalties i problemes de brutícia per acumulació dels seus excrements.

Segons comunica Guanyar Alcoiels actuals mètodes de captures i sacrificis resulten cruels i angoixants per a l’animal a banda de ferir la sensibilitat de la ciutadania“.

A hores d’ara, no obstant, existeixen alternatives més ètiques per mantenir la població de coloms estable i sana “com el pinso anticonceptiu – nicarbazina -, la instal·lació de colomars ecològics per al control de la població de coloms urbans o d’altres mètodes de dissuasió complementaris“.

Guanyar proposa que Alcoi ha de donar exemple com a ciutat amiga dels animals, i seguir l’exemple de ciutats capdavanteres com València (amb colomars ecològics i pinso anticonceptiu) o Barcelona (aplicació del pinso anticonceptiu).

Segons el coportaveu de la plataforma Pablo González, “apostem perquè es solucionen els problemes amb els coloms però creiem que es pot evitar el seu maltractament gratuït amb el vistiplau de l’Ajuntament. Per tot açò presentarem al proper Plenari Municipal un prec perquè s’evite la captura i el sacrifici de coloms a Alcoi i que el Consell de Medi Ambient consensue la millor forma de gestionar èticament la població de coloms urbans.

Per tal de tractar aquest assumpte junt amb la ciutadania Guanyar ha organitzat també una xarrada animalista centrada en la gestió ètica dels coloms.

En la mateixa participaran Marisol Moreno, regidora a Alacant de Joventut i Protecció animal per Guanyar Alacant i Pilar González Martínez membre del Consell autonòmic de Podem País Valencià, com a secretaria de Societat civil i relació amb moviment popular i de l’àrea de Protecció animal.

Aquesta xerrada tindrà lloc el dijous 21 setembre a les 19.30 hores al Centre Cultural Ovidi Montllor al carrer Vistabella 8 d’Alcoi.

L’acte servirà també com a assemblea oberta per debatre sobre el proper Plenari Municipal i recollir noves propostes.

Font: Redacció./


3 Responses to Guanyar Alcoi proposa una gestió ètica dels coloms davant el seu increment

 1. Jordi Pérez Fuster ha dit:

  Segons comunica Guanyar Alcoi “els actuals mètodes de captures i sacrificis resulten cruels i angoixants per a l’animal a banda de ferir la sensibilitat de la ciutadania“

  Heu comprovat que això és cert? Els mètodes de captura s’utilitzaven quan Paco Agulló era regidor, ara han canviat i crec que abans d’escriure una notícia el normal és comprovar si és certa.

  http://www.alcoi.org/ca/portada/noticias/noticia_1341.html

 2. Maricel ha dit:

  Ay senyor…!! entre uns i altres maltracteu als pobrets animalets.

 3. A la passada legislatura la Regidoria de Medi Ambient, amb Jordi Tormo al capdavant i els últims mesos Paco Agulló, realitzava captures de coloms, és cert.

  En aquesta legislatura, a principis del 2016 es va realitzar una prova pilot amb pinso anticonceptiu però finalment es va descartar la seua utilització.

  Les captures de coloms segueixen realitzant-se periòdicament. Ací tens una mostra d’una publicació del mateix departament de Medi Ambient: https://www.facebook.com/mediambientalcoi/posts/1185305391552120

  Des de Guanyar Alcoi enetenem que els problemes causats per l’increment de les colònies de coloms urbans s’han de solucionar i el que es demana és que es busquen alternatives ètiques, que el Consell de Medi Ambient avalue les diferents alternatives i consensue la millor solució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *