foradia pressupostparticipatiualcoi

El Col·lectiu-Compromís aprova els Pressupostos Municipals de Cocentaina

• Una de les propostes més destacables és l’adequació dels carrers de la Vila. • La formació contestana insisteix en incrementar la dotació pressupostària de promoció turística.

El Col·lectiu-Compromís fa unes setmanes va fer públiques 23 propostes per a incorporar als Pressupostos Municipals de 2017. Segons el seu portaveu Xavi Anduix “hem presentat diferents actuacions realitzables a càrrec dels pressupostos generals o del romanent, les quals es poden dur a terme a curt i mitjà termini”.

D’aquestes 23 propostes plantejades pel Col·lectiu-Compromís a l’equip de govern, 18 han estat incorporades total o parcialment. Segons Anduix s’ha mantingut una actitud ferma però dialogant per tal d’incorporar les propostes als pressupostos: “entenem que són partides i inversions serioses, concretes i realitzables amb voluntat de consens amb la resta de la corporació municipal”.

Una de les propostes més destacables és l’adequació dels carrers de la Vila (carrer Major i adjacents) on s’ha arribat a l’acord de fer un estudi tècnic i econòmic per a després incloure aquesta inversió al romanent.

També el compromís de trobar una solució a la ubicació de Ràdio Cocentaina, destinar una partida per a elaborar el projecte del trinquet i recursos per tal d’eliminar barreres arquitectòniques.

Altres aspectes demandats pel Col·lectiu-Compromís són:

  • El pla Director de la Muralla i del Palau.
  • La modernització dels pol·lígons industrials.
  • L’accessibilitat del jutjat de pau.
  • Valorar la compra de vehicles elèctrics per a serveis municipals.
  • La creació d’una partida per al 50 aniversari de l’IES Pare Arques.
  • Elaborar un Pla Integral d’adequació i millora dels passos de vianants.
  • I fer una nova web municipal i un nou portal de transparencia.

Algunes de les seues propostes de moment no han sigut acceptades per l’equip de govern, com la creació d’un parc de gossos, dotar de sanitaris públics als parcs del Paquito el Chocolatero i la zona 4:4, condicionament de la Via Verda, estudi de rebaixa de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) o destinar recursos per a projectes de cooperació internacional.

Des del cl·lectiu afirmen que continuaran insistint per a que es porten a efecte el més aviat posible, “perquè considerem que són necessàries per a Cocentaina”.

D’altra banda la formació contestana insisteix en incrementar la dotació pressupostària de promoció turística, d’activitats juvenils i infantils o l’aportació a les entitats que formen part del Consell de Benestar Social. Segons Anduix “aquestes propostes pretenen millorar la vida de les veïnes i veïns de Cocentaina. La majoria d’elles són demandades per la societat contestana i compartides amb la resta dels partits polítics”.

Per al portaveu del 03820-Compromís a l’Ajuntament “no són els nostres pressupostos ni el nostre vot afirmatiu implica un xec en blanc a l’actual equip de govern. Sabem d’anys anteriors que en moltes ocasions no s’han complit els acords adoptats. Estem parlant d’un pressupost superior als 10 milions d’euros que s’han de gestionar amb transparència, eficiència i eficàcia. La nostra feina serà vetllar per a que així siga”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *