foradia pressupostparticipatiualcoi

Alcoi aprova ser territori lliure de paradisos fiscals, amb abstenció del PP

• Els paradisos fiscals faciliten el blanqueig de capitals, la corrupció, el finançament del crim organitzat • Alcoi no pot contractar empreses que tinguen interessos a paradisos fiscals.

Els paradisos fiscals són sistemes opacs l’elusió fiscal a l’abast de les grans empreses i fortunes. Provoquen una discriminació econòmica per a les xicotetes i mitjanes empreses i per a la gent que paga legalment els seus impostos.

L’elusió fiscal per mitjà de paradisos fiscals també disminueix la recaptació pública, per la qual cosa és més difícil finançar la despesa de serveis socials.

A causa de la seua opacitat, els paradisos fiscals faciliten el blanqueig de capitals, la corrupció, el finançament del crim organitzat, de màfies i de grups terroristes, l’encobriment de tràfic d’armes i altres activitats contràries als drets humans i al bé comú.

Guanyar Alcoi, junt amb Comromís, han presentat al Plenari d’Alcoi una moció perquè Alcoi es declare Territori lliure de paradisos fiscals. Moció que ha sigut aprovada per la resta de grups polítics, excepte el PP, que s’ha abstingut.

Amb aquesta declaració legal, que ha sigut una iniciativa d’Oxfam Intermon, Alcoi no pot contractar empreses que tinguen interessos a paradisos fiscals.

Amb aquesta moció volem que l’Ajuntament es comprometa a fer els passos necessaris per a assegurar que els concursos públics afavorisquen les empreses que tenen conductes fiscals responsables, en detriment de les empreses que fan servir els paradisos fiscals per a evadir o eludir impostos”, ha afirmat la regidora de Guanyar Estefania Blanes.

Així, l’Ajuntament estudiarà la manera de fer servir aquestes dades per a dilucidar el grau de presència en paradisos fiscals de cada empresa concurrent i establir un sistema de puntuació que premie les empreses amb comportaments més responsables i penalitze les que tenen una àmplia presència en paradisos fiscals.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *