foradia pressupostparticipatiualcoi

Alcoi i Cocentaina celebren el Dia internacional de les Dones

• S’han programat diferents actes a Alcoi i Cocentaina • Ací el manifest d’enguany del Col·lectiu 8 de Març i Dones.

Cada 8 de març se celebra el Dia Internacional de les Dones. Aquest dia és un dia de celebració però també de lluita i reivindicació.

Per això enguany s’han programat diferents actes a Alcoi i Cocentaina. Entre ells, dimecres 8 març, al Mercat Sant Mateu, a les 18:00, es realitza una jornada sobre la conciliació de la vida personal, familiar i laboral.

A la vesprada, se celebra un concert de Jazz amb el Club El mussol, amb la participació d’Eva Romero i Ramón Cardo Quartet.

Per la seua banda, a Cocentaina, tindrà lloc la concentració i lectura del manifest, a la plaça de la Vila, a les 12:00.

El 10 de març, a les 17:15 es farà una xarrada-col·loqui sobre “el repte de ser mare en la societat actual”, al Centre Social de la Zona Nord.

L’11 de març es realitzarà la lectura del manifest a Alcoi, amb una flash mob a càrrec d’Acadèmies de Ball d’Alcoi. A les 12:00 en la Plaça de Dins.

A més, el Club Unesco celebra durant tot el mes un cicle de Cinema dedicat a les dones.

  • Ací el manifest d’enguany del Col·lectiu 8 de Març i Dones, que sintetitza la necessitat i importància de les lluites feministes:

Cada 8 de Març eixim al carrer per celebrar el Dia Internacional de les Dones. Aquest dia és un dia de celebració però també de lluita i reivindicació. Les dones no sols eixim al carrer el 8 de Març, les dones fa segles que estem lluitant pels nostres drets, de diferents formes i des de distintes cultures i àmbits, perquè no oblidem que les dones continuem sent el major col·lectiu que sofreix discriminació simplement pel fet de ser dones.

Nàixer dona és el primer factor que defineix l’experiència de la nostra desigualtat; s’espera de nosaltres que siguem educades, submises, amables, cuidadores, silencioses, que tinguem cura dels altres, que renunciem a les nostres aspiracions per dedicar-nos a la família; encara avui dia se’ns coneix no pel nostre nom sinó per ser filla de… dona de… mare de… com si no tinguérem un nom propi i no fórem éssers complets.

Combatre la societat patriarcal que ens imposa un model androcèntric que ens ofega és una lluita de totes i tots, no sols de les dones. És una lluita de totes les persones que volem aconseguir una societat d’éssers lliures, responsables, diferents però iguals en oportunitats i protagonisme i on ens relacionem des del respecte i la tolerància.

Hem de començar a plantejar-nos que per aconseguir nous models de dones i hòmens, tant important és valorar les característiques positives associades a la masculinitat, (seguretat, fortalesa, autonomia…) com les característiques positives associades a la feminitat (sensibilitat, empatia, responsabilitat…), i promoure tots aquests valors i més en les noves generacions, perquè elles i ells elegisquen d’una manera lliure com es volen expressar davant el món, sense estereotips ni constriccions.

No hem de resignar-nos a la injustícia social, a la desigualtat, a la precarietat laboral, a la bretxa salarial, a la mercantilització de les nostres vides i a les idees possessives respecte a l’estima. No hem de resignar-nos a tindre un sou menor que el nostre company per la mateixa feina, ni deixar d’optar a càrrecs importants perquè sentim que no podem amb tot, ni resignar-nos a fer les tasques de casa en solitud, ni que ningú decidisca sobre la nostra sexualitat, i menys sobre la nostra pròpia persona en nom de l’amor.

És necessària una lluita cap a la dignitat i la integritat de totes i aquesta ha de ser conjunta, d’hòmens i dones, perquè no sols les lleis que garantisquen la igualtat ens fan falta, també cal el canvi d’actituds i mentalitats, i d’això tots i totes en som responsables.

Volem denunciar la poca efectivitat de les polítiques contra la violència de gènere, per no posar l’accent en la prevenció i per falta de suficients recursos humans, institucionals, materials i de mesures de seguretat per a protegir la integritat física i psíquica de les dones víctimes de la violència masclista.

Enguany les dones hem convocat una Aturada Internacional per al dia 8 de març. Aquest és un moviment de base format per dones de diferents parts del món. Fou inspirat des de Polònia i creat en les darreres setmanes d’octubre de 2016, com a resposta a l’actual violència social, legal, política, moral i verbal patida per les dones en diversos països de món. Ens aglutina un lema comú: “La solidaritat és la nostra arma”.

Perquè la dominació no desapareix, sinó que canvia adoptant noves formes: precarietat de l’existència, sobrecàrrega i pobresa femenina.

Per tot això, avui més que mai és necessari seguir endavant. Per l’alegria de construir un món més just per a totes i tots. Visca la lluita feminista!

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *