foradia subscriutegrat

Activitats per celebrar el 30 aniversari de la declaració del Parc Natural de la Font Roja

• Tot l'any es faran cursets, tallers, exposicións, firetes i activitats de promoció • Estan organitzades per la conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, els ajuntaments d'Alcoi i Ibi, Fundación Caja Mediterráneo i la Universitat d'Alacant

Amb motiu dels 30 anys de la declaració del Carrascal de la Font Roja com a Parc Natural, creat per decret 49/1987, s’han presentat recentment les activitats que es duran dur a terme.

Les activitats, presentades en el Centre de Visitants del parc natural, tindrán lloc tot l’any i l’objectiu d’exposar i donar a conèixer els valors ambientals, culturals i patrimonials d’este espai protegit, entre les que destaquen destaquen els cursets, tallers, exposicións, firetes i activitats de promoció. Estan organitzades per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural juntament amb els ajuntaments d’Alcoi i d’Ibi, la Fundación Caja Mediterráneo i la Universitat d’Alacant.

De manera especial, dins de les activitats previstes es troben una exposició fotogràficaFont Roja, 30 anys fent parc”; unes jornades científiques; el Dia Mundial del Medi Ambient, 3 i 4 de juny: “Viu la Font Roja”; la presentació de la revista Iberis 9 i la publicació d’un pòster i quatre postals commemoratives de la celebració del 30 aniversari.

A banda d’això, se’n publicarà nou material divulgatiu per il·lustrar els temes de les diferents activitats de promoció i es faran rutes temàtiques (sobre flora, fauna, patrimoni natural i cultural) per al públic en general, un cap de setmana de cada mes.

Algunes dades d’interés:

El Parc Natural de la Font Roja es troba enclavat en la comarca de l’Alcoià, entre els termes municipals d’Alcoi i Ibi, i representa un dels espais naturals millor conservats del territori valencià. Les seues 2.298 hectàrees de superfície protegida comprén l’alineació muntanyosa de l’alt de Sant Antoni, el Carrascal de la Font Roja i la Teixereta.

El cim del Menejador, amb 1.356 metres d’altura és la cota més elevada del Parc. Este Parc Natural és la millor representació de bosc mediterràni que es conserva a terres valencianes. No és només un carrascal ben conservat, sinò que a més a més es troben espècies caducifòlies com els fleixos i els auros o espècies quasi relictes als boscos valencians com el teix o la moixera de pastor. També tenen presència espècies animals com el gat salvatge, la geneta i l’àguila de panxa blanca.

La conservació de l’espai protegit suposa la preservació d’un conjunt de valors ecològics i paisatgístics propis de l’entorn mediterrani, amb una variada representació botànica i faunística. L’ús tradicional de la muntanya també mostra la seua empremta en el llegat cultural de la zona.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *