foradia cdturisme

Guanyar denuncia que el Govern ha deixat passar una contractació del servei de dependència

• La regidora de Benestar Social d’Alcoi haja deixat passar la contractació d'una avaluadora per a la Dependència pagada amb fons autonòmics. • "Esperem que el Govern del PSOE es pose les piles i se centre en les prioritats del poble d'Alcoi".

Guanyar Alcoi critica que la regidora de Benestar Social d’Alcoi haja deixat passar la contractació d’una avaluadora per a la Dependència pagada amb fons autonòmics.

Aquesta contractació és una de les reivindicacions que realitzen col·lectius com la Plataforma per la Llei de la Dependència per a millorar els serveis de les persones que necessiten algun tipus de servei especial per a poder desenvolupar el seu dia a dia.

Alcoi ha rebut una partida pressupostaria de 27.200 euros, per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives, capitanejada per Mònica Oltra, per contractar a personal que avalués a aquelles persones discapacitades que volgueren acollir-se a la Llei de Dependència.

No obstant això, Guanyar denuncia que l’Ajuntament d’Alcoi en cap moment va gestionar la contractació al·legant que la Conselleria no els havia remés quin perfil de treballador o treballadora havien de contractar. Altres municipis, de La Vega Baixa per exemple, sí que van contractar a Treballadors Socials per dur a terme aquesta tasca.

El regidor Paco Paredes comenta: “el Govern de Toni Francés ha actuat amb desídia no gestionant aquesta contractació. Resulta del tot xocant que la Generalitat ens habilite uns diners per contractar a una Coordinadora per avaluar aquelles persones que vulguen acollir-se a la Llei de Dependència i que la regidora de Benestar Social Aroa Mira ho deixe passar“.

A la xarrada que Guanyar Alcoi va organitzar el 22 de febrer al Centre Social de la Zona Nord i que va comptar amb la presència de l’ex-Secretària Autonòmica Sandra Casas, impulsora d’aquesta partida, es va criticar per part dels assistents coneixedors d’haver deixat passar aquesta oportunitat, molts d’ells amb persones dependents a càrrec seu i la mateixa Sandra Casas no s’explicava per què alguns Ajuntaments no havien fet ús d’aquesta inversió.

“Esperem que el Govern del PSOE es pose les piles i se centre en les prioritats del poble d’Alcoi, sobretot pensant en els més desafavorits, perquè és lamentable que deixem passar oportunitats com aquesta”, finalitza el regidor.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *