foradia subscriutegrat

Fòrum de l’Estudi de Paisatge

L’estudi està en exposició pública, i el fòrum pretén fomentar les aportacions que puguen sorgir per tindre-les en consideració com al·legacions. El Saló de Plens acull avuí dimarts el Fòrum de l’Estudi de Paisatge del Pla General

alcoi la nit

Participació pública Enquesta PGOU i paisatge d’Alcoi./ lesmuntanyes.com

El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi acull demà dimarts a les 18 hores una activitat oberta dins el disseny del nou Pla General d’Ordenació Urbana de la ciutat d’Alcoi. Es tracta del Fòrum de l’Estudi de Paisatge, una reunió que pretén donar a conèixer a les entitats locals, a les institucions i als ciutadans en general l’instrument de paisatge que s’està tramitant dins el Pla General, per informar sobre les decisions al voltant d’aquest apartat del Pla, i recollir criteris i opinions que puguen millorar l’estudi.

El regidor d’Urbanisme Natxo Gómez ha remarcat que actualment està en exposició pública l’estudi de Paisatge del Pla General, “per tant el que volem és presentar l’estudi tal com està, per tal que puguen sorgir al·legacions i que siguen formulades dins el període habilitat per a aquest objectiu”. El període per presentar al·legacions s’acaba el proper 2 d’abril, si bé el regidor indica que vol anar més enllà i “per tal d’obrir més encara la participació de la ciutadania en la presa de decisions del Pla, hem volgut convocar una reunió que fomente el debat, de forma que les aportacions que puguen sorgir a la sessió seran preses en consideració com a al·legacions, independentment que s’atenguen a les pròpies al·legacions que es presenten en temps i forma. D’aquesta manera, volem facilitar la participació de gent que no vulga o puga formular una al·legació formal, sinó que preferisca participar activament oferint la seua opinió en un fòrum obert”. Cal recordar que des de fa mesos està a disposició de la ciutadania una enquesta sobre el paisatge a la web del propi Pla General, tal i com al seu moment es va anunciar.

Des de la Regidoria s’ha subratllat la importància d’un element com el paisatgístic a l’hora de definir el futur urbanístic de la ciutat, més tenint en compte l’alt valor de l’entorn natural i patrimonial d’Alcoi. Les línies principals de l’estudi de Paisatge són: la definició i delimitació de les unitats paisatgístiques; delimitar les àrees que han de ser objecte d’atenció prioritària per la qualitat, fragilitat o aptitud del seu paisatge; establir un règim jurídic de protecció per a les unitats de paisatge per tal d’evitar la seua ocultació en un futur degut a barreres visuals; delimitació de zones par a la protecció de les vistes, siluetes i façanes urbanes considerades d’elevat valor; proposta de mesures per a la millora paisatgística dels àmbits degradats; i finalment, proposta de mesures de restauració o rehabilitació paisatgística.

Al fòrum acudirà l’equip responsable de la redacció del Pla General, junt al regidor d’Urbanisme i tècnics municipals d’aquest departament i de l’àrea de Medi Ambient, amb la intenció de clarificar al màxim les qüestions a tractar, i resoldre tots els dubtes que puguen plantejar els assistents.

Font: Comunicación, Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *