foradia cdturisme

El Tribunal Suprem de Justícia reconeix la il·legal desprotecció dels terrenys de la Canal

• Els ecologistes esperen “que aquesta sentència puga reforçar la seua posició en la futura decisió del Tribunal sobre el projecte de La Española".

El Tribunal Superior de Justícia valencià ha dictat sentència en el recurs contenciós administratiu promogut per Ecologistes en Acció: ha anul·lat les normes de gestió de 10 espais naturals valencians de la Xarxa Europea Natura 2.000 elaborades per Medi Ambient durant el mandat de l’exconsellera Isabel Bonig.

Aquesta falta o insuficiència de mesures protectores és de gran importància, ja que afectava 43.350 hectàrees, la major part en les serres de Mariola i de la Font Roja (8.133 hectàrees) i en la serra d’Espadà: encara que mereixen ser protegides, van quedar sense cap norma de protecció o regulació per a la seua defensa.

Així, segons La Carrasca, es “demostra la il·legalitat d’una política de gestió dels espais naturals al servei de determinats interessos particulars”.

Una part dels terrenys que el Tribunal considera insuficientment protegits és la que coincideix amb l’àrea d’amortiment d’impactes de la Font Roja a la partida de la Canal, justament on La Española pretén dur a terme el seu projecte urbanístic Alcoinnova.

Ara que el Tribunal Suprem de Justícia reconeix la il·legal desprotecció dels terrenys de la Canal, els ecologistes esperen “que aquesta sentència puga reforçar la seua posició en la futura decisió del Tribunal sobre el projecte de La Española”.

Encara estan pendents de resolució els recursos contenciosos presentats per l’Ajuntament d’Alcoi i per La Carrasca-Ecologistes en Acció i Salvem l’Aqüífer del Molinar contra aquest projecte, que suposa una amenaça per al principal aqüífer que subministra aigua potable a la ciutat d’Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *