foradia subscriutegrat

Juan José Valls, Sant Jordiet 2018: “vull llançar un trilló de fletxes de diferents colors”

• El xiquet Juan José Valls, de la filà Mudèjars, representa enguany la figura de Sant Jordiet. Per conéixer-lo, ens visita part de la seua família • Ens comenta que li agraden les assignatures de projectes i d’Educació Física. Li agrada molt el futbol i és del Barça. Està vivint el càrrec amb molta il·lusió

El xiquet Juan José Valls, de la filà Mudèjars, representa enguany la figura de Sant Jordiet. Per conéixer-lo, ens visita part de la seua família: el seu pare, Juanjo Valls, el seu avi, Juan Valls, l’altre avi, Francisco Fuster, i dos dels seus cosins, Pablo i David Valls Fuster. Parlem amb el protagonista més menut de la Festa de Moros i Cristians del 2018 i els seus familiars.

Juanjo té 7 anys i és alumne del col·legi Salesians Juan XXIII. Ens comenta que li agraden les assignatures de projectes i d’Educació Física. Li agrada molt el futbol i és del Barça. Està vivint el càrrec amb molta il·lusió, amb molts actes i activitats. Això no obstant, tal com ens comenta el seu pare, durant aquest període no s’ha oblidat de les seues responsabilitats a l’escola, “és molt responsable i porta tots els deures al dia

Juanjo i la seua família van saber que havia sigut anomenat Sant Joridet 2018 mentre estaven al Teatre Calderón. Va significar molta alegria per a tots, però destaca la reacció d’emoció de l’avi Juan Valls, fester d’honor, que “va cridar d’alegria”, ens comenta Juanjo. “L’any passat ja vam presentar a Juanjo però no li va tocar”, ens comenta l’avi, “enguany que sí que li ha tocat i ha significat una gran alegria”.

Com que sempre anem a tots els actes de festes, des de ben xicotet, Juanjo ens està dient que volia fer de Sant Jordiet, des dels tres anys”, ens comenta el seu pare, “fa dos anys ens va comentar, ja tinc l’edat per a poder eixir i vam decidir presentar-lo”.

L’avi Juan Valls ens remarca que, com a fester dels mudèjars des de fa més de 60 anys, té una especial emoció perquè el seu nét siga el Sant Jordiet, ja que és el quart Sant Jordiet que passa per la seua filà.

Un dels moments que ens destaca Juanjo és quan va arribar al col·legi després de la notícia “estàvem tots esperant-me i quan em van veure em van felicitar i vam cantar l’Himne i vam tindre tot el dia pati”.

En veritat, les festes són en honor a Sant Jordi, ens comenta l’avi Francisco Fuster, “la felicitat és d’ell, encara que siga un xiquet. Potser ara no es dóna molt de compte però quan tinga 20 anys ho valorarà més encara”.

Portem un any sencer de preparatius, i ara que arriben els dies de la festa, tenim coses quasi cada dia. Però ja ho tenim tot preparat”, ens comentar el pare.

Entre els actes que han realitzat per celebrar al petit càrrec, destaca el Trofeo Benjamín futbol-sala i bàsquet Sant Jordiet, el trofeu de pàdel Sant Jordiet realitzat en Padesport, la visita a la fàbrica Erum… Destaca també la visita al Centre Ocupacional Gormaget per tal de conéixer als seus integrants i de veure el treball que allí es realitza.

Per altra banda, la meua dona, Sandra, i jo, vam voler fer alguna activitat d’arts plàstiques en la qual pogueren participar tots els xiquets d’Alcoi, i vam organitzar un concurs de maquetes del castell de Sant Jordi, amb quatre guanyadors de diferents categories”.

Juanjo, els seus companys del col·legi i altres càrrecs festers van visitar Les Corts Valencianes, sent rebuts pel seu president, Enric Morera. És la primera vegada que el Parlament Valencià rep oficialment a un representant de les festes alcoianes com el Sant Jordiet. Va signar el Llibre d’Honor del Parlament per a deixar testimoni de la seua presència en un any tan especial per a ell.

Per la seua banda, el que més il·lusió els fa als seus cosins és “quan estiga dalt del castell llançant les fletxes”. Juanjo ens comenta que pensa llançar “un trilió de fletxes” de diferents colors: grog, verd, daurat i taronja.

Jordi Peidro ha sigut l’artista autor del logo i de l’Heràldica, que té com a elements representatius a Sant Jordi, Alcoi, la filà Mudèjars i les festes.

El dissenyador del tratge va ser Juan Climent. El pare de Juanjo ens comenta que “veient la processió del dia de Sant Jordi, va eixir el Sant Jordi dels Asturianos, i vaig pensar, si algun dia ix Juanjo aniré a buscar qui ha fet eixe tratge. El vam buscar i resulta que jo el coneixia de tota la vida, li vam transmetre la idea i quan ens va ensenyar l’esborrany, vam reconéixer just el que volíem”.

En la filà estan ajudant-nos molt amb el tema d’organització i de treball”, ens comenta el pare de Juanjo, “i en especial estem molt contents amb la Junta directiva de l’Associació i els càrrecs, que estan fent de tot per a portar-ho tot avant”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *