foradia subscriutegrat

Toni Garcia: “Pep Linares ha sigut una figura extraordinària”

• El poble és savi: homenatge a Pep Linares

L’Ajuntament d’Alcoi ha decidit realitzar-li un homenatge per a immortalitzar la figura de l ‘històric alcoià Pep Linares. El reconeixement ha sigut anomenar el pont que uneix el barri de Batoi amb Santa Rosa. A partir d’ara allí es podrà contemplar la placa amb el nom del destacat alcoià lluitador pels drets humans i laborals.

  • Bon dia, Toni. Què representa des del teu punt de vista la figura de Pep Linares per a la història d’Alcoi?

És una figura extraordinària. Ha sigut imprescindible per la creació de Comisions Obreres. Una persona defensora dels drets humans i de la democràcia. Un treballador incansable. Una persona amb un cor que no li cabia en el pit.

A més era una persona molt simpàtica. Era sorprenent. Feia una quantitat d’hores de treball enormes, dos torns seguits inclús. I arribava a casa i els xiquets volien que els contara un conte i parlant es quedava dormint. Però és que els dissabtes i els diumenges, encara, el cridaven per a lligar plegadors i ell anava. Una persona incansable.

  • Penses que en l’actualitat n’hi ha lluitadors com Pep Linares?

No, com ell no.

  •  I penses que en farien falta?

Sí, clar que sí. El seu objectiu fonamental era la lluita per millorar les condicions de vida de tot el personal. Per això va estar inclús en presó. Era una persona, en definitiva, entranyable i meravellosa.

 

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *