foradia subscriutegrat

El Trail Solidari Ciutat d’Alcoi rep el premi als Valors Rotaris

• El jurat va destacar l’impacte del missatge de solidaritat i ajuda, així com la repercussió de la prova esportiva i totes les activitats que l’envolten en la societat alcoiana • Aquesta mateixa setmana el CEM +queuntrail farà entrega de quasi 10.000 € de la campanya DORSAL

El Trail Solidari Ciutat d’Alcoi ha sigut guardonat amb el Premi als Valors Rotaris que concedeix anualment el Rotary Club Alcoi.

Aquest reconeixement va ser atorgat al Club d’Esports de Muntanya (CEM) +queuntrail durant l’acte de canvi de president del Club Rotary, celebrat al restaurant La Gruta del Círcul Industrial.

El jurat va destacar l’impacte del missatge de solidaritat i ajuda, així com la repercussió de la prova esportiva i totes les activitats que l’envolten en la societat alcoiana, fins i tot més enllà de les nostres comarques.

En rebre el premi Paco Fuster, president del CEM +queuntrail, va agrair la concessió d’aquest reconeixement en nom de la resta d’organitzadors del Trail Solidari: “ens ompli d’orgull que ens hagen fet l’honor de tenir este guardó, especialment pel que suposa de reconeixement a la consecució de valors que tant necessita la nostra societat”.

“L’enorme dedicació per a combatre malalties, la fam, la pobresa, l’analfabetisme, l’obtenció d’aigua potable i la millora i protecció del medi ambient, formen un ventall d’objectius que estableixen els valors Rotaris, i no sense un gran esforç par part dels diferents clubs Rotaris establerts arreu del món”, va indicar Fuster.

Des de l’inici d’aquesta aventura esportiva, els organitzadors del Trail Solidari han sigut conscients de la necessitat d’augmentar el seu compromís i fer un pas més. Per això, s’han inclòs noves activitats que permeten millorar la vida de moltes persones, d’ací també el nom del club esportiu organitzador, +queuntrail.

Com a exemples, es poden citar:

  • El projecte per a millorar sendes per les quals transita el Trail.
  • Són quatre anys ja organitzant una campanya de recollida de sang, amb la col·laboració del Banc de Sang de la Generalitat Valenciana –vora 200 persones han participat i potser salven més de 600 vides–;
  • S’ha creat el primer Congrés de Joves Investigadors en Càncer de la Comunitat Valenciana, que en 2018 vorà la seua tercera convocatòria, un congrés que en dues edicions s’ha consolidat entre els investigadors i aspira a tenir caràcter nacional i internacional;
  • S’ha llançat una campanya denominada DORSAL 0, amb l’objectiu de finançar un projecte d’investigació que es desenvoluparà a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, amb participació del seu departament d’oncologia, de l’àrea de salut, i la Fundació Fisabio, que pretén obtenir dades sobre la prevalença del càncer en els habitants de les comarques de l’Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla.

Cal ressenyar que aquesta mateixa setmana el CEM +queuntrail farà entrega de quasi 10.000 € de la campanya DORSAL 0, per a dur endavant el projecte, i serà a la tercera edició del congrés de joves investigadors, el proper any, on es donaran a conéixer el resultats tel treball.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *