foradia pressupostparticipatiualcoi

Alcoi en quinze dies: La Canal, aturats, dependència i Pla Estratègic

• Sintetitzem i resumim alguns fets i posicionaments importants ocorreguts durant els últims quinze dies al nostre voltant

Les noves tecnologies han fet possible un avanç enorme en matèria de comunicació i d’informació. Els canals i mitjans d’informació que la ciutadania té al seu abast és incommensurable. La part positiva és que podem obtenir informació quasi de qualsevol cosa. Però la part negativa és que tanta informació fa un efecte desinformador.

A continuació sintetitzem i resumim alguns fets i posicionaments importants ocorreguts durant els últims quinze dies al nostre voltant:

El primer que cal comentar és que el Tribunal Suprem de Justícia ha sentenciat que l’anterior Govern del PP autonòmic no va protegir normativament els territoris naturals com cal. Entre ells, està la part de La Canal on l’empresa La Espanyola, junt amb el PP i C’s d’Alcoi tenen tant d’interés a construir el projecte d’Alcoinnova.

L’Alcalde d’Alcoi va dir recentment que la llei feia possible la construcció d’aquest projecte urbanístic (diuen que també és industrial). Però el fet és que diversos estudis, col·lectius i organitzacions alerten la facilitat amb la qual es pot donar una catàstrofe natural a la zona, afectant entre altres a l’Aqüífer del Molinar, principal brollador del qual s’abasteix d’aigua la ciutat d’Alcoi.

Per altra banda, des de la Diputació d’Alacant, Compromís, EU i PSPV-PSOE han unit les seues forces per a denunciar públicament que el PP no haja acceptat el Fons de Cooperació Municipal, la qual cosa provoca que els pobles i ciutats de la província reben la meitat d’ajudes econòmiques provincials que arribarà als municipis de les províncies de Castelló i València.

Concretament, Alcoi rebrà al voltant de 360.000 euros, però rebria un total de 720.266 si la Diputació d’Alacant s’incorporara al Fons de Cooperació.

Parlant de perdre ajudes per a Alcoi, Compromís ha criticat que el Govern d’Alcoi ha tornat a perdre unes ajudes per a realitzar tallers destinats a aturats de llarga durada. Ja va denunciar un episodi similar a aquest a principis de desembre de l’any passat, quan Govern de Toni Francés va deixar escapar unes subvencions del Servef.

El cert és que el Govern d’Alcoi, s’ha trobat amb una oposició fiscalitzadora forta i atenta. Durant aquests dies Guanyar ha criticat que la regidoria de Benestar Social ha deixat passar una contractació per ampliar el servei a les persones que tenen algun tipus de dependència. No obstant això, de seguida, la regidora Aroa Mira ha justificat aquest fet en funció als treballadors ja contractats i als plans de contractació del Govern.

Per a finalitzar, cal ressenyar que ha tingut lloc la presentació del Pla Estratègic per a la Ciutat d’Alcoi per part de l’empresa encarregada de coordinar-lo, Enerlis. Aquest és un pla que definirà l’estratègia del futur d’Alcoi en un horitzó de l’any 2025. De moment no sabem detalls ni conclusions, però el PP, qui va sol·licitar la seua posada en marxa, ha comunicat la seua congratulació al respecte.

Ací una breu recapitulació d’algunes de les notícies més rellevants dels últims dies. Continuarem atents a aquests i a tot el que succeïsca al nostre entorn.

Font: Rodrigo Paños./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *