Foradia elgrat

Acord contra el transfuguisme

El nou pla d'ajust anunciat pel govern fa uns dies al ple inclourà, entre altres mesures, l'aplicació definitiva de l'acord contra el transfuguisme.

“El Pla d’Ajust i l’aplicació de la nova Llei d’Administració local té previst també la reducció de dedicacions exclusives, de càrrecs de lliure designació, i la limitació del cobrament per assistències als Plens i a les Comissions Informatives”, Paco Agulló, 1er. Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Alcoi i portaveu d’EUPV.

Paco Agullo

Paco Agulló./

Segons ha informat el portaveu d’EUPV, pel que fa al tema del pas des del PP d’una nova regidora als no adscrits, “hem de tornar a recordar -com ja saben tots els grups polítics de la corporació que ho hem fet en reiterades ocasions- que els no adscrits no poden ser considerats un grup polític i, en conseqüència, s’han d’aplicar els acords que sobre transfuguisme vam signar tots els partits polítics de l’arc parlamentari. Així doncs per coherència, s’ha de retirar la dedicació exclusiva de la que han gaudit fins ara”.

Aquesta seria una de les dedicacions exclusives que per aplicació de l’acord antitransfuguisme s’eliminaria, però, a més a més i en aplicació també de la nova Llei de Règim Local, l’Ajuntament està obligat a eliminar (o derogar), com a mínim, una altra dedicació exclusiva més i quatre càrrecs de lliure designació (secretaris de grups i assessors).

“Des d’EUPV entenem que tots els grups polítics municipals (els adscrits no ho són), han de tenir els recursos mínims necessaris per exercir la seua activitat municipal en proporció a la seua representativitat i en funció de la seua responsabilitat de gestió, i tot  això complint el que ens obliga la nova normativa” ha afegit el 1er. Tinent d’Alcalde.

Segons aquest criteri, les altres dedicacions exclusives que s’han d’eliminar,  haurien de recaure en l’oposició (actualment el PP té 6 de 8 i Compromís 3 de 5, un total de 9 regidors amb dedicació exclusiva sense àrees de gestió), doncs el govern no pot prescindir de cap dels seus regidors amb dedicació exclusiva per fer front a la gestió diària que la seua responsabilitat els exigeix (en té 7 de 9). Es dóna així la paradoxa d’haver més regidors amb dedicació exclusiva en l’oposició controlant la tasca del govern que en el govern per poder fer la tasca de la gestió diària.

També EUPV entén que tots els grups polítics (els no adscrits no ho són, insisteix Paco Agulló) han de tenir, per a les seues funcions pròpies, un secretari de grup però no més (Compromís té 2, PSOE 2, PP 1 i EU 1), i s’haurien d’eliminar, com a mínim, dos més per a complir la nova Llei abans esmentada.

“Tot açò ha de plasmar-se en un nou ROM que com va dir l’alcalde ja estaria elaborat si no fos perquè el Govern del PP està modificant constantment les reglamentacions que condicionen el seu contingut. Ara arriba el moment de fer-ho i aclarir tots aquests temes, així com la possibilitat de limitar el cobrament per assistència a Plens i Comissions Informatives que nosaltres entenem que també s’haurien de reduir, tant pel que fa a la quantitat econòmica designada com a la quantitat d’assistències a percebre.”

Finalment i per completar la informació el portaveu d’EUPV a l’Ajuntament d’Alcoi ha conclós que “A més, aquesta és una petita part del nou Pla d’Ajust que preparem, doncs la situació econòmica i financera de l’Ajuntament travessa per una situació complicada  per culpa de tots els pagaments als que hem de fer front per culpa de gestions nefastes d’anteriors governs que ara condicionen, i de quina manera!, la nostra acció de gestió”.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *