foradia subscriutegrat

Editat un mapa-guia sobre la Ruta de les Caves de Mariola

• Es calcula que durant aquest primer any de la Cava Gran restaurada, poden haver-la visitat més de 20.000 persones • El mapa-guia recull una ruta de senderisme d’uns nou kilòmetres en anell, amb partida i arribada en el nucli urbà d’Agres.

La Diputació d’Alacant ha editat el primer mapa-guia de la Ruta de les Caves per la Serra Mariola dirigit a senderistes. La publicació veu la llum quan es compleix exactament un any de l’apertura al públic de la Cava Gran d’Agres després de la seua restauració i museïtzació.

Es calcula que durant aquest primer any de la Cava Gran restaurada, poden haver-la visitat més de 20.000 persones, la qual cosa significa que es consolida com a un recurs turístic de primer nivell tant per al municipi d’Agres com també per tota la Serra Mariola.

El mapa-guia recull una ruta de senderisme d’uns nou kilòmetres en anell, amb partida i arribada en el nucli urbà d’Agres. El recorregut porta fins a la Cava Gran i des d’allí ix fins a altres neveres i ventisquers de la zona com el Clot de la Vila, la Cava d’en Miquel, la Cava de Joan Despuig o la Gran Cava de Xàtiva.

Jaume Lloret, al davant de l’àrea d’Arquitectura des de la qual s’ha coordinat el projecte, ha assistit aquest matí a la presentació de la guia, al costat del diputat de Medi Ambient, Javier Sendra, l’alcalde d’Agres, Josep Manel Francés, el director tècnic del MARQ, Manuel Olcina, el gerent del museu, José Alberto Cortés, i el responsable de l’àrea d’Arquitectura de la Diputació, Rafael Pérez.

“Aquesta iniciativa s’inscriu dins de l’objectiu del Govern Provincial de generar espais d’atractiu turístic als municipis menuts d’interior i posar en valor la riquesa natural i patrimonial d’aquestes localitats com a complement al sol i platja de la Costa Blanca”, ha explicat Lloret.

A la mateixa vegada l’alcalde d’Agres ha declarat que apuesta és la millor manera de commemorar el primer aniversari de la restauració: “esperem que l’àrea de Medi Ambient faça la senyalització el més aviat possible per tal de poder-li donar la màxima difusió a la Ruta, de clar interés senderista, però també patrimonial, històric i ambiental”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *