Foradia parentesisajudalcoi

Paralitzada l’obra de l’escola a Agres

Des de l’AMPA, mostren la seua preocupació en que la burocràcia que comporta aquest entrebanc, allargue el procés i fins i tot puga quedar-se de manera permanent parat mentre els xiquets i xiquetes d’Agres estudien en un espai sense condicions per al seu desenvolupament.

Paralizan las obras en el colegio de Agres

El co.legi d’Agres està sofrint continues paralitzacions des de setembre./ lesmuntanyes.com

Mostren la seua preocupació per la paralització de les obres de reforma i condicionament del centre educatiu, tant des de l’Ajuntament com des de l’AMPA i la direcció del centre educatiu El Teix d’Agres. La Direcció Territorial d’Educació ha comunicat a l’Ajuntament d’Agres la paralització de les obres de condicionament i reforma del centre educatiu degut a l’aparició d’uns imprevistos en el sostre del col·legi.

Aquestes obres tenien previst l’inici al mes de setembre, però no van començar fins al mes de febrer el que va provocar malestar veïnal ja que els xiquets i xiquetes d’Agres estan acudint a classe, dins del Centre de Cultura, compartint un espai reduït separat per panells llogats per l’Ajuntament i sense condicions per a un rendiment i seguiment normal de l’activitat escolar.

El poble no disposa d’altre centre lúdic per realitzar activitats ja que aquest està convertit en un centre educatiu improvisat el que limita molt l’activitat cultural i de les diferents associacions del poble, a més de suposar una important despesa imprevista per a les arques de l’Ajuntament que ve allargant-se mes rere mes.

El poble no disposa d’altre centre lúdic per realitzar activitats ja que aquest està convertit en un centre educatiu improvisat el que limita molt l’activitat cultural i de les diferents associacions del poble, a més de suposar una important despesa imprevista per a les arques de l’Ajuntament que ve allargant-se mes rere mes.

Les obres de rehabilitació del centre han estat una reivindicació els darrers anys i per això es va mostrar gran satisfacció el dia que es van aprovar, però des de l’inici amb un gran retard de les obres, han aparegut molts imprevistos que s’han intentat portar endavant dins del pressupost previst augmentant-lo fins un 30%, el límit legal. Ara però, aquest nou imprevist al sostre ha provocat la paralització de les obres. L’alcalde, Josep Manel Francès, ha demanat informació a la Direcció Territorial i el termini més probable son al voltant de 10 setmanes de tramitació, però el temor està present donat el gran retard que ja acumulen les obres a data d’avui.

Des de l’Ajuntament s’espera que aquesta paralització no es prolongue ja que tot sabent que els xiquets i xiquetes d’Agres no podran tornar al col·legi El Teix el que queda de curs lectiu, aquesta situació no pot allargar-se en el temps. És una prioritat per a l’Equip de Govern i pensen destinar tots els seus esforços per que la situació puga normalitzar-se de cara al proper curs acadèmic.

Tant des de la direcció del centre educatiu, com des dels pares i mares, i el mateix Ajuntament demanen a les diferents Administracions responsables que acurten al màxim els terminis, i que la rehabilitació del centre educatiu siga una realitat el més prompte possible per al benestar dels xiquets i xiquetes del municipi així com també per al desenvolupament normal de les activitats lúdiques i socials del poble d’Agres.

Font: Josep Manel Francés, alcalde d'Agres.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *