lasarga ajualcoitel

La Festa dels Nanos de Cocentaina paròdia polítics i poderosos

• Ha abundat la paròdia als polítics i els poderosos: la família reial, el President del Govern, Pablo Iglesias i Íñigo Errejón... Entre altres, també ha estat present el nano de l’Alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa.

Des dels seus orígens, la Festa dels Nanos és un mitjà de crítica pública. Històricament ha sigut desenvolupada en una societat amb un tipus d’economia agrícola i amb unes relacions socials caracteritzades per una forta diferenciació de classes. Així, resulta ser l’expressió dels menys afavorits socialment  i econòmicament.

Els nanos són perots de drap que realitza la gent del poble. Van acompanyats d’uns cartells a través dels quals expressen la seua crítica. La festa consisteix a criticar la persona que representa el perot.

Enguany, Cocentaina s’ha omplit de nanos de tot tipus: des de veïns del poble, fins a personatges cèlebres, abundant els polítics i els poderosos: la família reial, el President del Govern, Pablo Iglesias i Íñigo Errejón… Entre altres, també ha estat present el nano de l’Alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa.

A més a més, hi ha hagut nanos que representaven missatges com ara: contra el racisme i sensibilitzant de la pobresa social.

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *