foradia elgrat

Sergio: “està passant algo en la justícia que no sabem els ciutadans”

El poble és savi: la justícia és igual per a tots?

Els últims moviments del sistema judicial d’Espanya han posat en evidència una vegada més que la divisió de poders no és del tot reial: corruptes que són absolts, fiscals que han sigut pressionats per a decantar el seu veredicte, renovaments i moviments sospitosos en els càrrecs…

El resultat és visible per a la majoria de la ciutadania: els poderosos gaudeixen de més impunitat de la que una democràcia deu tolerar a l’hora d’incomplir la llei. Volem saber què opina la gent del carrer d’Alcoi al respecte.

Sergio és de Petrer. Està a Alcoi fent una visita. Treballa com a autònom al seu restaurant, que ha obert ara fa un any.

Ens comenta que no està massa al corrent de l’actualitat mediàtica. Però sí que conec a grans trets el cas que li comentem: les últimes actuacions judicials sobre la Infanta i Urdangarín. Des del seu punt de vista, “si han d’anar a presó pel que han fet, han d’anar i ser així un exemple per a la resta de societat”.

Diu el Rei que tots som iguals davant de la llei però casos com aquest demostren que no sempre és així: “no, sempre van a haver classes socials, però la llei ha de jutjar a qui no la complisca”.

Amb tants de casos de corrupció que finalment ixen sense ser jutjats dona la sensació que alguna cosa no funciona, li comentem a Sergio, que en contesta que “està passant alguna cosa que no sabem els ciutadans, i que possiblement no arribem a saber”.

Font: Rodfrigo Paños./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *