foradia subscriutegrat

El Dia dels Trons no està permesa l’obertura comercial

L'Ajuntament d'Alcoi recorda que els festius locals són els dies 25 l'Entrà) i 27 d'abril (dia dels trons), tal com va aprovar en el Ple fa mesos i, per tant, no està permesa l'obertura comercial de grans superfícies i franquícies.

SONY DSC

Aquest any, s’ha produït una situació estranya ja que  ja que el 4 de març Conselleria de Comerç, que és la que té les competències, va publicar una nova normativa indicant que quan hi ha 3 festius consecutius, l’Ajuntament ha habilitar un dia d’obertura sempre que algun comerç ho requerisca, prèvia consulta a diferents òrgans.

La regidora de Comerç Maria Llopis explica la situació: “Una gran superfície va sol·licitar aquesta habilitació a principis d’abril, per la qual cosa estem obligats a realitzar l’expedient. Des del primer moment, hem estat reticents, ja que el calendari laboral està aprovat des de fa temps i els festius locals també. I entenem que no és de rebut, ara, canviar els horaris als treballadors en uns dies tan importants. Tot els alcoians tenen dret ha gaudir de les seues festes i no es pot canviar les regles del joc a meitat de partit”.

De tota manera s’ha consultat al Consell Econòmic Social, Cambra de Comerç i altres agents econòmics i tots coincideixen en aquesta mateixa postura. A més, també s’han mantingut converses amb la gran superfície que l’ha sol·licitat per explicar-los la polèmica que s’havia creat, una situació que ha entès perfectament. Aquest any, amb tan poc temps es creava una situació estranya i polèmica i era millor retirar la sol·licitud ja que ningú estava per l’habilitació de l’obertura una data taant assenyalada com és el Dia dels Trons.

L’edil lamenta que des de Conselleria es realitze una norma en ple mes de març i a més s’insistisca en el seu compliment aquest mateix any: “Segur que no som l’única localitat que té aquest problema, un embolic que s’ha creat del no-res i que mai hagués existit simplement indicant que aquesta nova norma entraria en funcionament a partir de l’any que ve”.

Cal tenir en compte que, per llei, el petit comerç i establiments com pastisseries, venedors de premsa… tenen llibertat horària sempre.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *