foradia cdturisme

Compromís denuncia una nova destrucció de patrimoni cultural alcoià, ”Farmàcia Amorós”

• Les obres de condicionament del local del número 26 de Sant Llorenç ha malbaratat una obra Art decó de l’arquitecte alcoià Joaquim Aracil • Compromís conclou urgint al Govern per a treballar en la conservació del patrimoni cultural de la ciutat

Compromís denúncia que les obres de condicionament del local del número 26 de Sant Llorenç ha malbaratat una obra Art decó de l’arquitecte alcoià Joaquim Aracil de quasi un segle d’antiguitat.

L’edifici en qüestió és una construcció de finals del segle XIX, que per l’any 1920 a petició de Mariano Amorós Abad va rebre una rehabilitació per adaptar la planta baixa com a Farmàcia. La “Farmàcia Amorós” ha format part de la memòria comercial i històrica alcoiana fins a unes dècades, en què va tancar a eixa ubicació. Als següents anys ha estat oberta com tenda de roba, mantenint la façana Art decó com els aparadors i porta de fusta, també d’una qualitat protegible.

El que sorprèn a Compromís és veure que, després de començar les obres per a la rehabilitació del local, la fusteria de l’entrada a l’antiga farmàcia ha desaparegut i la portada d’Aracil ha estat molt afectada.

Des de Compromís es pregunten “perquè no ha estat protegida aquesta portada? I la fusteria? L’edifici està inclòs dins d’un BIC com és el centre, que li procura un tractament especial per a mantenir la seua identitat, que a la fi és patrimoni de tots els alcoians. On estan el govern de la ciutat, que hauria d’estar vigilant amb molta cura aquests atemptats en el nostre patrimoni? No val a dir que és un edifici privat i que no pot actuar, ja que eixes obres han estat validades i tindrà un permís”.

Compromís conclou urgint al Govern per a treballar en la conservació del patrimoni cultural de la ciutat: “ara com ara, haurien d’haver aprés la lliçó després de la destrucció que ha patit el nostre centre a l’època de la bambolla mobiliària”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *