Foradia subscriutegrat

Les XIII Jornades per a la Sostenibilitat de Muro tanquen amb èxit

• Han sigut molts els visitants que s’han acostat des de poblacions del Comtat, l’Alcoià i La Vall d’Albaida • “Esperem que aquestes jornades, a banda de la seua vessant lúdica, hagen servit per a moure consciències mediambientalment".

La tretzena edició de les Jornades per a la Sostenibilitat que han tingut lloc a Muro amb el títol “Llavor que creix, planta que es cria” han conclòs aquest passat diumenge dia 9 d’abril amb un èxit de participació.

L’acte de cloenda va tindre lloc al Centre Cultural Polivalent i va comptar amb la presència del Regidor de Medi Ambient, Eli Pérez, i del Tècnic de Patrimoni Arbori Monumental de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Ricard Barberà, el qual va oferir la conferència anomenada “El patrimoni arbori monumental del País Valencià”.

Al seu discurs Eli Pérez va agrair a tots els assistents a les activitats, conferenciants i col·laboradors, per fer possible aquestes jornades que han tingut lloc a Muro des del passat dia 4 de març, on s’han dut a terme conferències amb investigadors de primer nivell i activitats al medi natural relacionades amb els ecosistemes de la zona, l’agricultura, la fauna, la meteorologia o l’etnobotànica, tant per al públic adult com per a escolars.

Han sigut molts els visitants que s’han acostat des de poblacions del Comtat, l’Alcoià i La Vall d’Albaida a les diverses activitats realitzades. “Esperem que aquestes jornades, a banda de la seua vessant lúdica, hagen servit per a moure consciències mediambientalment. Toca seguir insistint. Pressionant des de la societat civil. Canviant el model econòmic i canviant de model de vida. I com no, conéixer el patrimoni natural que tenim, per tal d’estimar-lo i protegir-lo”, ha remarcat Eli Pérez.

Per a finalitzar la seua intervenció el regidor va afirmar que “el patrimoni arbori l’hem d’entendre com això que és, com a patrimoni. Que hem de saber valorar, cuidar i protegir, per a deixar-lo a les generacions que vindran. Igual que es fa amb la resta de patrimonis”.

Per la seua banda, Ricard Barberà va agrair la invitació de l’Ajuntament de Muro i va explicar als assistents la tasca feta des de la Conselleria en matèria de protecció del patrimoni arbori monumental, els problemes que es troben en el dia a dia i els passos a seguir per a la protecció d’arbres monumentals o singulars.

Per a finalitzar l’acte es va projectar la pel·lícula “El Olivo, dirigida per Iciar Bollain el 2016 que, amb 4 nominacions als Premis Goya, va obtenir el de Millor actriu revelació per a Anna Castillo.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *